Κορονοϊός: Με μάσκες και στα εστιατόρια – Πότε τη φοράμε και πότε τη βγάζουμε

Τι είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καφέ και εστιατόρια.

Νέα μέτρα θα ισχύουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου σε 19 Περιοχές της χώρας, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 05:00 και με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του στον ελληνικό λαό, το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας επεκτείνεται σε όλους τους χώρους. Ακόμα και στην εστίαση.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε: “Η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς

χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. “Δεν τρώει πόρτα”, για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων.

Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Θα το επαναλάβω: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη.

Οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό”.

Χαρδαλιάς: “Βγάζουμε τη μάσκα μόνο όταν τρώμε”

Την ίδια επισήμανση είχε κάνει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, στις 13 Οκτωβρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι ισχύει για τα καταστήματα εστίασης, ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι “είναι σημαντικό να κινούμαστε με μάσκα σε όλους τους χώρους και όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούμε τόσο σημαντικότερο είναι”.

Πρόσθεσε πως είναι αυτονόητο ότι δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν δειπνούμε και καθόμαστε στο τραπέζι, ωστόσο όταν κινούμαστε μέσα στο εστιατόριο και ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπόλοιπο κόσμο πρέπει να φοράμε μάσκα. Δηλαδή σε διαδρόμους, τουαλέτες και ταμείο και όπου αλλού υπάρχει συγχρωτισμός.

.

The post Κορονοϊός: Με μάσκες και στα εστιατόρια – Πότε τη φοράμε και πότε τη βγάζουμε appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα