Κορονοϊός – Καθηγητής Κούβελας: Για να φθάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα θέλουμε μια τριετία-ΒΙΝΤΕΟ

“Για να βγει στην παραγωγή σε ικανοποιητικές ποσότητες το εμβόλιο πρέπει, να βγει σε αρχική φάση σε περίπου 5-6 εκατομμύρια δόσεις”, είπε.

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega για τις εξελίξεις που αφορούν στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

“Βγαίνουν διάφορες ανακοινώσεις αλλά μέχρι να υπάρξει αδειοδοτημένο προϊόν που θα βγει στην αγορά είμαστε σε αναμονή”, δήλωσε ο κ. Κούβελας και εξήγησε ποια είναι η διαδικασία

τύπου “fast track” για επιταχυνόμενες (accelerated) διαδικασίες για δοκιμές για το εμβόλιο και τόνισε ότι ακόμη και αυτές οι γρήγορες διαδικασίες απαιτούν περίπου ένα χρόνο.

“Για να βγει στην παραγωγή σε ικανοποιητικές ποσότητες το εμβόλιο πρέπει, να βγει σε αρχική φάση σε περίπου 5-6 εκατομμύρια δόσεις. Για να γίνει αυτό απαιτείται ένα εξάμηνο έως ένας χρόνος, τουλάχιστον. Συνεπώς, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μετά το 2022”, σημείωσε ο καθηγητής. “Για να φθάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα θέλουμε μια τριετία“, τόνισε.

“Άμεση λύση συνεπώς, δεν μπορεί να δοθεί και μέχρι τότε πρέπει να δώσουμε σημασία στην αγωγή υγείας και την τήρηση των μέτρων υγιεινής – μάσκες, πλύσιμο χεριών”, επεσήμανε, ενώ αναφορικά με το δεύτερο κύμα κορονοϊού, ο κ. Κούβελας είπε πως “από τη στιγμή που τα κρούσματα παγκοσμίως δεν έχουν σταματήσει δεν μιλάμε για δεύτερο κύμα αλλά για παλίρροια στην οποία είμαστε μέσα”.

Το δεύτερο κύμα προ των πυλών

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, υπογράμμισε τον κίνδυνο έλευσης ενός δεύτερου κύματος του κορονοϊού στη χώρα μας νωρίτερα.

“Επιδημιολογικά είμαστε σε φάση πιο προχωρημένη σήμερα. Αυξάνεται ο αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Μικρή αύξηση, αλλά αύξηση. Μόνο αν αναστρέψουμε δραματικά τη συμπεριφορά μας τις επόμενες 15 ημέρες θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το δρόμο του Βελιγραδίου. Δηλαδή από το να ζήσουμε αυτό που ζουν άλλες κοινωνίες” τόνισε σχετικά.

Αναμφίβολα, όπως είπε, ο τουρισμός φέρνει ανθρώπους που είναι φορείς του κορονοϊού. “Αυτό το γνωρίζουμε από την αρχή. Για να μην εξαπλώνεται ο ιός, πρέπει να συναντά φράγματα. Φράγματα όπως η χρήση μάσκας, που πρέπει να φοράμε, διατήρηση αποστάσεων, να μην έχουμε μεγάλες συγκεντρώσεις αλλά και την τήρηση της υγιεινής των χεριών” είπε επαναφέροντας έτσι τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούν όλοι.

Εκτίμησε δε, ότι σε μερικές εβδομάδες θα έρθει το δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα αν δεν αλλάξουμε συμπεριφορά.

.

The post Κορονοϊός – Καθηγητής Κούβελας: Για να φθάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα θέλουμε μια τριετία-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός – Καθηγητής Κούβελας, Ελλάδα, -ΒΙΝΤΕΟ,koronoios – kathigitis kouvelas, ellada, -vinteo