Κοροναϊός: Στα 89 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 5 νέα επιβεβαιωμένα

Στα 89 ανέρχονται τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Πέντε ακόμα κρούσματα έχει ο κορονοϊός στην χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 89!

Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Υπουργείο

Υγείας: Μείνετε σπίτι αν έχετε συμπτώματα γρίπης

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κάλεσε όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να μείνουν στα σπίτια τους και συνέστησε υπευθυνότητα σε όλους καθώς όπως είπε οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι.

Ζητώ από όλους μεγαλύτερη υπευθυνότητα για να περιοριστεί η διάδοση της νόσου στη χώρα μας. Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες & όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να κάτσουν σπίτι τους. Είναι υποχρέωση & καθήκον όλων μας, η προστασία των ευπαθών ομάδων. #COVID2019 https://t.co/96KwrhMlXn pic.twitter.com/ASCJASjN0d

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) March 9, 2020

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα έχει γίνει εισήγηση για τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας. Έμβαση δίδεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, πολίτες άνω των 70 ετών, με χρόνια καρδιαγγειακά, αναπνευστικά προβλήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και όσους υποφέρουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής σε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων.

Ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Πρώτο κρούσμα στην κατεχόμενη Κύπρο

Μια Γερμανίδα, που κάνει διακοπές στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που ανακοινώνεται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει χθες, Δευτέρα, τα πρώτα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην ελεύθερη νότια Κύπρο.

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες – Πώς μπορούν να προστατευθούν

The post Κοροναϊός: Στα 89 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 5 νέα επιβεβαιωμένα appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα