Ιανός: Συγκλονιστικό βίντεο – Κινδυνεύουν άνθρωποι στην εθνική Λαμίας – Καρπενησίου

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί ο δρόμος Λαμίας – Καρπενησίου από τον Ιανό. Κινδυνεύουν οδηγοί και επιβάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα.

Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας “Ιανός” έχει μπει τις τελευταίες ώρες η Φθιώτιδα όπου οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από τη νεροποντή.

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο από την εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, στο ύψος του χωριού Λιανοκλάδι, το οποίο έχει πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι που είναι σε υπόγεια και ισόγεια σπίτια.

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα όμως υπάρχουν

και στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου που έχει μετατραπεί σε ποτάμι, καθώς επίσης σε επαρχιακούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής Λιανοκλαδίου (Στύρφακα, Ζηλευτό, Παλιούρι, Λουτρά Υπάτης).

Στο Λιανοκλάδι ο Δήμος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άτομα που κινδυνεύουν, αλλά και κάποιους ηλικιωμένους ώστε να τους μεταφέρουν στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου στο Λιανοκλάδι.

Το βίντεο είναι από την εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου και το τράβηξε αναγνώστης του LamiaReport μέσα από λεωφορείο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας:

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου έχει διακοπεί με εντολή της Τροχαίας, λίγο έξω από τη Λαμία, στο ύψος του Σταυρού.

Κόπηκε η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι

Μπροστά σε αξεπέραστα προβλήματα βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία αλλά και η πολιτική προστασία στη Φθιώτιδα αφού η έντονη βροχόπτωση που κρατά περισσότερο από 2 ώρες έχει δημιουργήσει πληθώρα από προβλήματα σε πολλά χωριά 10 και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.

Τα ακόμα και ξεχασμένα ρέματα έχουν κουβαλήσει φερτά υλικά και νερά μέσα σε κατοικημένες περιοχές σε αρκετά χωριά, ενώ χωματουργικά μηχανήματα των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να εκτρέψουν τα νερά έξω από κατοικημένες περιοχές.

Σε πολλά χωριά έχουν δημιουργηθεί ποτάμια τα οποία διασχίζουν κάθετα τους δρόμους με συνέπεια να διακόπτεται η συγκοινωνία κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο σε αρκετά σημεία.

Νωρίτερα διεκόπη η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι 15 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία λίγο πριν το χωριό Ζηλευτό ενώ δυσκολία υπάρχει και πριν στο χωριό Λιανοκλάδι αφού διάφορα ρέματα φούσκωσαν μέσα στο χωριό βγήκαν στο δρόμο τον οποίο διασχίζουν κάθετα με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Μάλιστα ένας χείμαρρος στο Ζηλευτό έχει παρασύρει και αυτοκίνητα που ήταν εντός του χωριού.

Οι πυροσβέστες δεν προλαβαίνουν τις αντλήσεις τα Λουτρά Υπάτης και το Λιανοκλάδι καθώς οι κλήσεις είναι διαρκείς. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ αντίθετα στη Λαμία βρέχει σποραδικά και χωρίς μεγάλη ένταση.

Με πληροφορίες και βίντεο από lamiareport και  www.thetoc.gr

The post Ιανός: Συγκλονιστικό βίντεο – Κινδυνεύουν άνθρωποι στην εθνική Λαμίας – Καρπενησίου appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα