Η καλύτερη μητέρα του κόσμου: είναι τα μάτια του τυφλού γιου της στο γήπεδο- ΒΙΝΤΕΟ

O Λιονέλ Μέσι, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο Γιούργκεν Κλοπ, η Σίλβια Γκρέκο – Δίπλα στους σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, μια μητέρα στην οποία υποκλίνεται ο κόσμος όλος για όσα κάνει ώστε ο τυφλός γιος της να χαίρεται το ποδόσφαιρο.

Ηταν η 13η στη λίστα για να τον υιοθετήσει. Ο Νικόλας γεννήθηκε εξαιρετικά πρόωρα, όταν ήρθε στη ζωή ζύγιζε μόλις 500 γραμμάρια. Ήταν τυφλός εκ γενετής και στα δύο μάτια. Οι γιατροί δεν πίστευαν ότι θα καταφέρει να ζήσει. Έμεινε τέσσερις μήνες στην εντατική, χωρίς πατέρα και χωρίς μητέρα, δώδεκα

ζευγάρια τον απέρριψαν καθώς δεν ήθελαν στο σπίτι τους ένα μωρό «προβληματικό» (εξαιτίας της προωρότητας έχει και ήπια μορφή αυτισμού), αλλά η Σίλβια απέδειξε ότι μάνα δεν είναι μόνο αυτή που γεννάει. Κι ας είχε κάνει ήδη παιδιά κι ας ήταν μεγάλη, όπως της είπαν, στην ηλικία για να έχει ένα μωρό στο σπίτι.

«Ήμουν σίγουρη ότι όσοι ήταν πριν από εμένα στη λίστα δεν τον ήθελαν, διότι ήταν γραφτό να τον πάρω εγώ. Ο Νικόλας έπρεπε να είναι γιος μου, εγώ να είμαι η μητέρα μου».

Με το ποδόσφαιρο δεν είχε πολλά πολλά η Σίλβια, αν και όταν ήταν μικρή συνήθιζε να ακούει μαζί με τον πατέρα της τις περιγραφές των αγώνων στο ραδιόφωνο και κατόπιν παντρεύτηκε έναν φανατικό οπαδό της Κορίνθιανς. Η μεγάλη της κόρη, είκοσι χρόνια μεγαλύτερη από τον Νικόλας, υποστήριζε πάντα τη Σάο Πάουλο, αλλά όταν ο μικρός άρχισε να μεγαλώνει και να καταλαβαίνει τον άφησαν να επιλέξει ποια ομάδα θα στηρίξει.

Στην αρχή έλεγε ότι θα υποστηρίζει τη Σάντος, αλλά τελικά έγινε φανατικός οπαδός της Παλμέιρας. Πως έγινε αυτό;

«Κάποια στιγμή καταφέραμε να δούμε από κοντά τον Νεϊμάρ που είναι ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής. Ο Νεϊμάρ τον σήκωσε στα χέρια του και ο γιος μου κατάλαβε ότι ήταν εκείνος αφού επεξεργάστηκε τα μαλλιά του. Τότε τον ρώτησα τι ομάδα υποστήριζε μικρός και μου είπε ότι ήταν Παλμέιρας! Είπα στο παιδί μου “είδες; Νομίζω ότι κι εσύ πρέπει να γίνεις Παλμέιρας…”».

Και ως είθισται το πάθος και η αγάπη για μια ομάδα μεγαλώνει πάντα όταν πηγαίνεις στο γήπεδο και την παρακολουθείς.

Πρώτη φορά η Σίλβια πήγε τον Νικόλας σε παιχνίδι της Παλμέιρας όταν αυτός ήταν πέντε χρόνων. Είχε μαζί της ένα ραδιοφωνάκι για να ακούει την περιγραφή του αγώνα φορώντας ακουστικά. Ωστόσο, ο μικρός τρελαινόταν με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, με τις φωνές και τα συνθήματα και δεν ήθελε τα ακουστικά στα αυτιά του. Έτσι, η Σίλβια αποφάσισε να είναι η ίδια αυτή που θα έκανε την περιγραφή των φάσεων στον γιο της.

Του περιγράφει τα πάντα: πόσο κόσμο έχει το γήπεδο, τι εμφανίσεις φορούν οι ομάδες, πως εκδηλώνονται οι επιθέσεις της Παλμέιρας, πως αμύνονται οι αντίπαλοι, τι σφυρίζει ο διαιτητής. Φάση φάση.

«Η περιγραφή μου έχει κάτι από τα συναισθήματα μου, δεν είμαι επαγγελματίας. Οτιδήποτε βλέπω και αισθάνομαι, του το λέω. Ακόμα κι όταν χρειαστεί να βρίσω τον διαιτητή!».

Sempre muita emoção. pic.twitter.com/Nzl0qAcpLK

— silvia grecco (@pringrecco) September 10, 2018

«Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα είναι πολλές φορές… αόρατοι από τους άλλους. Νομίζω ότι η δική μας έκθεση μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία να αντιληφθεί ότι πρέπει να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους. Ευκαιρίες, σεβασμός, αγάπη για όλους. Πολλοί άνθρωποι με κάποιο πρόβλημα που πριν δεν πήγαιναν στο γήπεδο, τώρα το κάνουν χάρη στον Νικόλας» λέει η Σίλβια.

Ο μικρός παρακολουθεί με τη βοήθεια της μητέρας του και παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ στην τηλεόραση. Υποστηρίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης, λατρεύει τον Καρίμ Μπενζεμά, αν και αγαπημένος παίκτης του είναι ο Ντούντου, το «7» της Παλμέιρας.

Το βράδυ της Δευτέρας ήταν η ευκαιρία για τη Σίλβια και τον Νίκολας να δείξουν σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει οικογένεια και αγάπη, αλλά και πως το πάθος για το ποδόσφαιρο μπορεί να ξεπεράσει κάθε φυσικό εμπόδιο, κάθε τείχος που μπορεί να θεωρείται ανυπέρβλητο.

Στη «Σκάλα» του Μιλάνου, εκεί που είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου για τα βραβεία της FIFA ήταν και αυτή η μητέρα από τη Βραζιλία. Η Σίλβια μαζί με τον Νικόλας πάντα δίπλα της, μαζί με αυτό το παιδί στο οποίο έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να ζήσει μια ζωή απολύτως φυσιολογική χωρίς να στερηθεί τίποτα. Και να βλέπει τα πάντα. Με την ψυχή του και με τα μάτια της μαμάς του.

Η Σίλβια ψηφίστηκε ως η φίλαθλος της χρονιάς στα βραβεία «Τhe Best» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Η καλύτερη μητέρα του κόσμου…

https://twitter.com/fifacom_es/status/1176209646333263872

sdna.gr

The post Η καλύτερη μητέρα του κόσμου: είναι τα μάτια του τυφλού γιου της στο γήπεδο- ΒΙΝΤΕΟ appeared first on newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα