Γιατί έκανα το εμβόλιο και όσα θέλω να πω σε όσους πιστεύουν ακόμα στις ανυπόστατες θεωρίες.

Γιατί έκανα το εμβόλιο και όσα θέλω να πω σε όσους πιστεύουν ακόμα στις ανυπόστατες θεωρίες.

Γιατί αν μου βρείτε καλύτερη λύση σε μια πανδημία, από ότι ένα φάρμακο ή ένα εμβόλιο που μειώνει τις συνέπειες του ιού, ελάτε να μας το πείτε. Με αποδείξεις όμως, όχι λόγια της θείας σας, που το άκουσε από μια φίλη της, χωρίς όνομα.Γιατί πιστεύω περισσότερο στην επιστήμη, στην πράξη και στη φαρμακευτική. Από ότι πιστεύω στις θεωρίες συνομωσίας και στο
ότι κάποιος ή κάποιοι θέλουν να μου βάλουν τσιπάκι.Έχετε ιδέα πόσο κοστίζει η νανοτεχνολογία ή πόσο πίσω είναι ακόμα δυστυχώς; Πως αν μπορούσε να επιβληθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, θα είχαμε λύσει δεκάδες ιατρικά προβλήματα και ασθένειες;Γιατί γνωρίζω άτομα που αρρώστησαν από τον κορονοιό και ας μην πέθαναν.Γιατί γνωρίζω άτομα που έχασαν δικούς τους αγαπημένους ανθρώπους από κορονοιό.Γιατί όπως δεν έχω πάει στο διάστημα να επιβεβαιώσω ιδίοις όμμασι ότι η γη είναι στρογγυλή, έτσι δεν μου χρειάζεται να πεθάνουν όσοι γνωρίζω για να πιστέψω σε μια πανδημία. Εκτός αν πιστεύεις ότι η γη είναι επίπεδη, οπότε εκεί κατεβάζεις το επίπεδο της αντιπαράθεσης στα Τάρταρα.Γιατί οι πανδημίες υπήρχαν, υπάρχουν και κατά πως φαίνεται θα συνεχίσουν να απασχολούν την ανθρωπότητα για αρκετό καιρό ακόμα.

Γιατί η φύση βρίσκει τον δικό της τρόπο να ξεπαστρέψει μερικούς από εμάς. Ευτυχώς όμως έχουμε προοδεύσει. Δυστυχώς αν δεν πιστεύεις στην επιστήμη, τότε η πρόοδος αυτή απλά καθυστερεί για όλους μας.Η φύση δε το κάνει από εκδίκηση. Έχει τους δικούς της νόμους.Γιατί αν ο κορονοιός όντως ξέφυγε από κάποιο μυστήριο εργαστήριο, αυτό σημαίνει πως είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα. Άρα και πάλι με κάποιο εμβόλιο ή φάρμακο θα γίνεις καλά. Όχι με γιατροσόφια και ξεμάτιασμα. Ούτε με χαμομήλι.Έκανα το εμβόλιο γιατί βλέπω ήδη το τέλος του τούνελ. Μακριά ακόμα, όμως είμαι θετικός πως σε ένα χρόνο από τώρα η ανθρωπότητα θα έχει επιστρέψει σε σχετικά φυσιολογικούς ρυθμούς.Γιατί ο κόσμος μας δεν θα ξαναείναι ποτέ ο ίδιος. Όπως δεν ξαναήταν ο ίδιος μετά από κάθε μεγάλο γεγονός.Δεν ξαναέγινε ο ίδιος μετά τους Παγκόσμιους Πολέμους, μετά το Τσέρνομπιλ, μετά τους Δίδυμους Πύργους.Η ζωή μας αλλάζει, πάντα άλλαζε. Κάποιες δεκαετίες πιο αργά και άλλες πιο γρήγορα. Αν δεν αντέχεις αυτή την αλλαγή, μη φοβάσαι, θα τη συνηθίσεις. Κάθε απότομη αλλαγή προκαλεί φόβο και αμφιβολία.Μην αφήνεις όμως το φόβο, την αμφιβολία, τις ανυπόστατες θεωρίες να σε επηρεάζουν. Ίσως λόγω άγνοιας, ελλιπούς γνώσης ή μόρφωσης, να πιστεύεις πιο εύκολα τον κάθε κομπογιαννίτη. Αυτό δε σημαίνει πως βαθιά μέσα σου δεν ξέρεις πως έφτασες μέχρι εδώ που είσαι σήμερα γιατί κάποιοι στο παρελθόν ήταν θαρραλέοι αρκετά, ώστε να δοκιμαστούν σε νέα φάρμακα και θεραπείες.

Με ρωτάς πως έκανα ένα εμβόλιο που δεν ξέρω τι έχει μέσα. Σε ρωτώ και εγώ, γνωρίζεις τι περιέχει ακριβώς το σαμπουάν που λούζεσαι; Η κρέμα που χρησιμοποιείς, το ποτό που πίνεις, οι δήθεν πρωτεΐνες σε σκόνη που τρως, οι τροφές που καταναλώνεις όπως τα σνακ γεμάτα συντηρητικά; Όχι δεν γνωρίζεις και όμως κουβέντα δεν έβγαλες για όλα αυτά. Χρόνια τώρα, πίνεις, τρως, ψεκάζεσαι με ότι σου προωθούν τυχαίες εταιρείες και βγάζεις το σκασμό, λες και ευχαριστώ.Γιατί θεωρείς πως τις εταιρείες αυτές τις ελέγχει το κράτος, η εκάστοτε κυβέρνηση, ο ιατρικός και φαρμακευτικός κόσμος. Αλλά τώρα εν μέσω πανδημία που πρέπει να πιστέψεις στην επιστήμη, όχι αποφασίζεις να πιστέψεις τον μπακάλη, την κομμώτρια και το γυμναστή. Που σου πουλάνε χημικά σε φαγητά, βαφές στο μαλλί και πρωτεϊνούχα σκευάσματα.Έκανα το εμβόλιο, όχι για να πείσω ή να προστατεύσω εσένα. Ούτε για να σώσω τους πάντες. Το έκανα πρώτα από όλα για εμένα, για τον εαυτό μου και το καλό μου. Γνωρίζοντας ότι υπάρχει ένα ελάχιστο ρίσκο, όπως για τα πάντα στη ζωή.Αποδέχομαι αυτό το ρίσκο, όπως το κάνω κάθε φορά που οδηγώ σε λεωφόρους με 100χλμ και βασίζομαι στην επιστήμη που κατασκεύασε το αυτοκίνητο μου, την άσφαλτο και τα φανάρια κυκλοφορίας. Όπως αποδέχομαι κάθε τι που καθημερινά με βάζει σε κίνδυνο, γιατί δεν έχω μάθει να ζω με τρόμο.Έκανα το εμβόλιο γιατί δεν βάζω τον εαυτό μου πάνω από όλα και όλους. Γιατί στο τέλος θέλω να είμαι κομμάτι της λύσης και όχι του προβλήματος. Γιατί βάζω τη λογική να δουλέψει και ευτυχώς η δική μου φτάνει 3 βήματα πιο πέρα. Κάνε το ίδιο. Όχι γιατί στο λέω εγώ. Αλλά γιατί θα σταματήσεις να κοιτάς μόνο τον εαυτούλη σου.

Κείμενο, σύνταξη: Βογιατζής Ηλίας  για  newsitamea.gr    
*Γράφω ανεξάρτητα και δεν ανήκω σε καμία κοινωνική, πολιτική, επιστημονική ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

.

The post Γιατί έκανα το εμβόλιο και όσα θέλω να πω σε όσους πιστεύουν ακόμα στις ανυπόστατες θεωρίες. appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα