Επίδομα Ενοικίου μόνο με ονομαστικό λογαριασμό ΔΕΗ και χαράτσι 130 ευρώ-Τι αλλάζει;

Επίδομα Ενοικίου με λογαριασμό της ΔΕΗ και μόνο στο όνομα του δικαιούχου

Από την 1η Ιανουαρίου του 2020 για να χορηγηθεί το επίδομα ενοικίου απο 1.1.2020 θα πρέπει ο ενοικιαστής να έχει στο όνομα του τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Ήδη από τον Μάρτιο το υπουργείο είχε ανακοινώσει την αλλαγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 να μεταφερθεί η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.

Οι δικαιούχοι

του επιδόματος που θα πρέπει να πάρουν τον λογαριασμό ρεύματος στο όνομά τους, θα κληθούν να καταβάλλουν το τίμημα 130 ευρώ που χρεώνει η ΔΕΗ για την μεταφορά.

Η αλλαγή αυτή γίνεται, όπως υποστηρίζουν από το υπουργείο Εργασίας,επειδή διαπιστώθηκε ότι ένας δικαιούχος που έχει πολλές κατοικίες να παίρνει δυο και τρία επιδόματα ενοικίου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση:

– Για τη χορήγηση του επιδόματος απαιτούνται η δήλωση και η αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος. Αν δηλαδή το ηλεκτρονικό μισθωτήριο έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει μέσα στη δωδεκάμηνη περίοδο επιδότησης του ενοικίου, ο δικαιούχους δεν μπορεί να το ανανεώσει.

– Έως τις 31/12/2019 πρέπει η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας να μεταφερθεί στο όνομα του αιτούντος ή μέλους του νοικοκυριού.

– Το επίδομα δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

– Το επίδομα ανακαλείται σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένα ή περισσότερα μέλη νοικοκυριού συμμετέχουν σε παραπάνω από μία αιτήσεις.

Δείτε επίσης 

Επίδομα παιδιού Α21: Κουρεύουν τους δικαιούχους μέσω της μόνιμης διαμονής- Αναλυτικά

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Τα πάνω – κάτω φέρνουν οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού

Χριστουγεννιάτικο δώρο θα δώσει η κυβέρνηση – Ποιοι θα πάρουν το έξτρα πλεόνασμα

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

The post Επίδομα Ενοικίου μόνο με ονομαστικό λογαριασμό ΔΕΗ και χαράτσι 130 ευρώ-Τι αλλάζει; appeared first on newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίδομα Ενοικίου, ΔΕΗ, 130 -Τι,epidoma enoikiou, dei, 130 -ti