Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος: «Με τον πενιχρό μισθό μου αναλαμβάνω τα αδέσποτα, με τροφές, εμβόλια και στέγη»

Αρχιμανδρίτης Μεγαλόπολης: Στα αδέσποτα ζώα πηγαίνει ο μισθός του Αρχιμανδρίτη Μεγαλόπολης Χριστόδουλου Στέφα.

Ο ίδιος ανέλαβε, με τα χρήματα που λαμβάνει μηνιαίως να βοηθήσει τα αδέσποτα της πόλης του. «Προτιμώ να μη φάω παρά να μείνουν απροστάτευτα τα ζώα», λέει χαρακτηριστικά.

Τι ανέφερε αρχικά

«Αδελφοί μου Χριστιανοί Καλό καί Ευλογημένο (Πολιτικό Έτος) διότι γιά τήν του Χριστού Εκκλησία είναι η 1η Σεπτεμβρίου αρχή τής Ινδίκτου._

Η Εκκλησία του Χριστού όρισε προστάτη τών κατοικιδίων τόν Άγιο Μόδεστο όπου υπάρχουν καί δύο ευχές από τόν Ίδιο τόν Άγιο αυτόν.

Σας τίς παραθέτουμε:

1η…

“Tου Kυρίου δεηθώμεν.
Ο του φωτός δημιουργός, Κύριε ο Θεός ημών καταξίωσον με της βασιλείας Σου, επιτυχείν ότι Σε Δέσποτα και μόνο επεπόθησεν η ψυχή μου και δια το όνομα Σου, θανάτου και βασάνων ηλόγησα μη ούν ανάξιον κρίνης με φιλάνθρωπε των Σων αγαθών αλλά επάκουσον μου τον δούλο Σου, και προσδεξαι μου ταύτην την προσευχήν και όστις το εμόν επικαλέσηται όνομα και την μνήμην εμού του ταπεινού εκτελέση βοηθός αυτών γενού Κύριε, και μη εγκαταλείπεις αυτόν αλλά έμπλησον αυτόν παντός αγαθού και δώρησαι αυτώ πλούσια τα ελέη Σου και όστις αναγνώση το της αθλήσεως μου μαρτύριον, ευλόγησον αυτόνΚύριε και πάσαν την περιουσία αυτού.

Απέλασον δε και αποδίωξον δια του ονόματος του δούλου Σου Μοδέστου από πάντων αυτού των κτηνών παντοίαν βλάβην και νόσον. Ναι, Δέσποτα έπιδε εξ αγίου κατοικητηρίου Σου επι την εμήν προσευχήν και ευλόγησον και πλήθυνον τα κτήνη αυτού ως ευλόγησας και επλήθυνας τα ποίμνιαΑβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ και πάντων Σου των θεραπόντων ότι ευλόγητός εί εις του αιώνας των αιώνων. Αμήν”».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος,archimandritis christodoulos