Άνοια: Τι περιλαμβάνει η διατροφή που προστατεύει το μυαλό

Το ξεράτε ότι το μυστικό της πρόληψης της άνοιας βρίσκεται στα ντουλάπια της κουζίνας μας; Δείτε τα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από Έλληνες επιστήμονες και έχει στόχο να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες.

Με την πάροδο του χρόνου φαίνεται ότι αυξάνονται οι φλεγμονές στο ανοσοποιητικό σύστημα γεγονός που οδηγεί σε καταστροφή των κυττάρων. Υπάρχει όμως τρόπος να αντιστραφεί αυτή η διαδικασία ή τουλάχιστον να επιβραδυνθεί; Η απάντηση φαίνεται πως κρύβεται στα ντουλάπια της κουζίνας μας!

Βάσει νέας έρευνας που δημοσιεύθηκε online

το Νοέμβριο του 2021 στο Neurology φαίνεται πως μία αντιφλεγμονώδης διατροφή που περιέχει φρούτα, λαχανικά, όσπρια και αντιοξειδωτικά ροφήματα μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας σε μεγαλύτερη ηλικία.

«Μπορεί να υπάρχουν και στο δικό σας σπίτι αυτά τα διατροφικά εργαλεία που ρίχνονται στη μάχη κατά των φλεγμονών, οι οποίες επηρεάζουν δυνητικά τη γήρανση του νου» λέει ο επικεφαλής της έρευνας Νικόλαος Σκαρμέας, MD, Ph.D., στο Εθνικο και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεργάτης του Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

«Η διατροφή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επιδέχεται τροποποιήσεων και παίζει καθοριστικό ρόλο στη μάχη κατά των φλεγμονών, τα βιολογικά μονοπάτια που οδηγούν στην άνοια και τις νοητικές δυσλειτουργίες αργότερα στη ζωή».

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.059 άνθρωποι στην Ελλάδα με μέση ηλικία τα 73 έτη και χωρίς κανένα σύμπτωμα άνοιας.

ygeiamou.gr

The post Άνοια: Τι περιλαμβάνει η διατροφή που προστατεύει το μυαλό appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα