Aνοιχτά Γυμνάσια – Λύκεια από Δευτέρα – Μόνο τα Γυμνάσια στην Αττική – Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Μετά από 4,5 ώρες η Επιτροπή των Εμπειρονγωμόνων έλαβε τις τελικές αποφάσεις για το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο τις επόμενες μέρες.

Έτσι, με click in shop θα γίνονται οι αγορές μόνο σε είδη ένδυσης – υπόδησης και με click away σε όλα τα υπόλοιπα εμπορικά είδη. Ανοίγουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα, εκτός από τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές, μεταξύ αυτών και στην Αττική.

Ελήφθησαν οι αποφάσεις για τα σχολεία και το λιανεμπόριο, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση των ειδικών. Έτσι, οι επιστήμονες κατάληξαν να εισηγηθούν προς την κυβέρνηση το άνοιγμα όλων των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, εκτός από τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, μεταξύ αυτών και στην Αττική.

Σε ότι αφορά το λιανεμπόριο, τα εμπορικά καταστήματα που πωλούν είδη ένδυσης υπόδησης και κοσμήματα, θα λειτουργήσουν μετά από ραντεβού με τον πελάτη και αγορές εντός του καταστήματος (click in shop), ενώ όλες οι υπόλοιπες αγορές θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονική ή τηλεφωνική προκράτηση του προϊόντος και παραλαβή από το κατάστημα μετά από ραντεβού (click away).

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά κατά την τακτική  ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας στις 6.00 μ.

The post Aνοιχτά Γυμνάσια – Λύκεια από Δευτέρα – Μόνο τα Γυμνάσια στην Αττική – Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Newsitamea.gr