6 τροφές για να μην μείνεις ποτέ από ενέργεια

Σου δίνουμε ποικιλία, έχεις τις επιλογές.

Νέα εβδομάδα ξημέρωσε και για να διατηρήσεις τις δυνάμεις σου κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης και πολυάσχολης μέρας, θα χρειαστείς «έξυπνες» τροφές που θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση. Ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις, μικρές αλλαγές των διατροφικών συνηθειών σου μπορούν εν τέλει να κάνουν τη διαφορά μέσα στη μέρα.

Η ποικιλία ισορροπημένων τροφών μπορεί να σταθεροποιήσει τα επίπεδα σακχάρου και σιδήρου στο αίμα και έτσι να αποφύγεις τη μεσημεριανή υπνηλία που συμβαίνει συχνά-πυκνά στο μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων. Ειδικά την Δευτέρα…

Η

διατροφολόγος Valerie Goldstein τονίζει σε μελέτη της ότι «η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνη, λίπη και υγιεινούς υδατάνθρακες βοηθά στην διατήρηση ενέργειας μέσα στην μέρα».

Ακολουθούν μερικές τροφές που βοηθούν στην επίτευξη αυτού του στόχου στο παρακάτω άλμπουμ:

Βρώμη: To αγαπημένο μας κουάκερ είναι ένας φυσικός υδατάνθρακας που περιέχει ασβέστιο, ίνες και πρωτεΐνη. Μια μέτρια δόση βρώμης μαζί με γιαούρτι ή και μόνη της μπορεί να προσφέρει ενέργεια για ώρες.

Αμύγδαλα: Πλούσια σε βιταμίνη B7, η οποία βοηθά το σώμα μας να «μετατρέψει» την τροφή σε ενέργεια.

Μοσχαρίσιο κρέας: Το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο και βοηθά στην διατήρηση της ενέργειας.

Αυγά: Μας προσφέρουν βασικά διατροφικά συστατικά όπως πρωτεΐνη και βιταμίνες Β6 και Β12 και έτσι είναι πλούσια σε ενέργεια.

Κοτόπουλο: Περιέχει ένα ένζυμο ονόματι CoQ10, που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία της καρδιάς, του συκωτιού και των νεφρών. Μπορεί να αυξήσει την ενέργεια σου καθημερινά και βοηθά το σώμα να χειριστεί αυτή την ενέργεια όσο το δυνατόν καλύτερα.

Σπανάκι: Πλούσιο σε μαγνήσιο που βοηθά στην διαχείριση της ενέργειας

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.ratpack.gr

The post 6 τροφές για να μην μείνεις ποτέ από ενέργεια appeared first on newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα