Βορίδης για βασιλόπιτα 12.000€ – Ανακαλώ την απόφαση και την πληρώνω από την τσέπη μου

Μετά τις αντιδράσεις για το κονδύλι 12.000 ευρώ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο υπουργός Μάκης Βορίδης προανήγγειλε πως θα ανακαλέσει την απόφαση και θα καλύψει την εκδήλωση με δικά του έξοδα.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, βρέθηκε απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ζαχαριάδη, που τον εγκάλεσε για το ύψος του ποσού. «Είναι ένα κονδύλι που υπάρχει, δεν το κατασκεύασα», απάντησε ο κ. Βορίδης προαναγγέλοντας πως θα ανακαλέσει

την απόφαση.

«Και επειδή δεν είμαι πλούσιος για να μπορώ να τα βγάλω εύκολα (σ.σ τα χρήματα), θυμάστε μια ωραία αποζημίωση που μου είχε δώσει ο κ. Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας; Από τα 40.000 ευρώ της εκδήλωσης θα πληρώσω», κατέληξε. «Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο δημόσιο χρήμα», ήταν το σχόλιο του κ. Ζαχαριάδη.    Η σχετική απόφαση είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 15 Ιανουαρίου και, χθες, η πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Απίστευτα πράγματα. Πέρσυ στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ! [...] Το επιτελικό κράτος εν δράσει!»

Κύκλοι του υπουργείου έκαναν χθες λόγο για «ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών» του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την πρώην υφυπουργό ότι συγκρίνει «την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της» με την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας για τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα