Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποδείχθηκε πως η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Χθες (19 Απριλίου)

έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά σε έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

Όπως αναφέρεται επιπλέον στην ανακοίνωση, «οι ελληνικές αρχές βρίσκονται υπό πίεση να ανακοινώσουν ότι θα απελευθερώσουν και τους άλλους πραξικοπηματίες στις επόμενες ημέρες. Και αυτό δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως μια απλή εφαρμογή του χρόνου της προφυλάκισης, όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές αρχές.

Η ελληνική δικαιοσύνη έχει προετοιμάσει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, η οποία έχει πληγώσει το δημόσιο αίσθημα, απορρίπτοντας επανειλημμένα τον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών που απαιτεί η δημοκρατία της χώρας μας. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και στην διεξαγωγή της δίκης τους, στη χώρα μας» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκικό ΥΠΕΞ, Ελλάδα,tourkiko ypex, ellada