Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω

Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη ανοικτά της Κω, όταν τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού. 

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο σκαφών επιβεβαιώθηκε αρχικά από πηγές του Λιμενικού αλλά και πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού.

Το Λιμενικό κάνει λόγο για «σκοπούμενη σύγκρουση» από πλευράς της τουρκικής ακταιωρού, με «σαφή πρόθεση εμβολισμού».

http://

While everyone thinks its calm in the #Aegean because there are no refugee boats arriving in

the islands, #Greece ‘s @HCoastGuard is being dangerously harassed by a Turkish vessel.Exclusive footage obtained by @BILD shows what is really happening away from the media. #Turkey pic.twitter.com/KB2bosbWNO

— Liana Spyropoulou (@LSpyropoulou) March 11, 2020

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο σκάφη συγκρούστηκαν στη μέση γραμμή ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από τη σύγκρουση έσπασαν τα ρέλια του σκάφους, δηλαδή τα κάγκελα που βρίσκονται στην πρύμνη του.

Βίντεο - ντοκουμέντο απ’ όσα έγιναν τα ξημερώματα στο Αιγαίο ανέβασε στο twitter η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του.

Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα δοθεί προσεχώς οπτικοακουστικό υλικό

Keywords
Τυχαία Θέματα