Το δικαστήριο αποφασίζει τις αποζημιώσεις για τα θύματα της Porsche του υιού Βακάκη

Το συνολικό ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ ζητούν ο σύζυγος και οι λοιποί συγγενείς της Αποστολίας Πατμάνογλου που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί το μικρό της γιο Παύλο στο δυστύχημα με την Porsche που είχε ως οδηγό τον Γιώργο Βακάκη, γιο του ιδιοκτήτη των Jumbo.

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκαν οι αγωγές που έχουν καταθέσει τόσο ο Υπάτιος Πατμάνογλου αιτούμενος αποζημίωση

1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από τον χαμό των αγαπημένων του προσώπων όσο και οι άλλοι συγγενείς που αιτούνται το ποσό του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, η πλευρά Πατμάνογλου με την αγωγή της στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη των «Jumbo» Απόστολου Βακάκη και ιδιοκτήτη της Porche, η οποία έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο, σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Οδηγός του οχήματος ήταν ο γιος του επιχειρηματία, Γιώργος Βακάκης ο οποίος σκοτώθηκε όπως και ο φίλος του, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, που ήταν συνοδηγός. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε, πριν από ένα χρόνο, παραμονή Καθαράς Δευτέρας και ενώ οι δυο νεαροί με την Porsche πήγαιναν στην Αράχωβα. Ο νεαρός Βακάκης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα το όχημα να μπει στο παράπλευρο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού και να πέσει πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου.

Τι έγινε στο δικαστήριο

Σήμερα ο Υπάτιος Πατμάνογλου βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να είναι παρών στη συζήτηση της αγωγής του.

Αντίθετα η οικογένεια Βακάκη δεν παραστάθηκε στη δίκη, ενώ η ασφαλιστική εταιρεία παραστάθηκε δια της δικηγόρου Χρύσας Σαλαβρακου.

Η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολόγησε την υπαιτιότητα μέχρι του ποσού των 2,4 εκατ ευρώ, που είναι το μέγιστο ποσό που καλύπτουν οι ασφαλιστικές. Αν το δικαστήριο επιδικάσει μεγαλύτερο ποσό θα πρέπει να «αναζητηθεί» το υπόλοιπο από την οικογένεια Βακάκη.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Porsche, Βακάκη,Porsche, vakaki