Σοκ για τη Mercedes στο Red Bull Ring, στην κορυφή η Red Bull!

Γράφει ο Φίλιππος Ντάσκας*

Δεν ξέρουμε για εσάς, εμείς πάντως μόλις διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα των προκριματικών για το Grand Prix της Αυστρίας προβλέπαμε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα.

Με τον Hamilton στην pole position και τον Bottas να ακολουθεί στο 1-2, η Αυστρία φαινόταν πως θα αποτελούσε πεδίο δόξης λαμπρό για τους Γερμανούς, που επικρατούν παραδοσιακά στο Red Bull Ring τα τελευταία χρόνια.

Οι προσδοκίες ωστόσο διαψεύστηκαν και μάλιστα για έναν παντελώς μη-γερμανικό

λόγο, καθώς πριν καν το 1/3 του αγώνα ο Bottas εγκατέλειψε με βλάβη στα υδραυλικά, αφήνοντας τον Hamilton να φυλάξει Θερμοπύλες. Ωστόσο, η ιστορία των Θερμοπυλών δεν είχε ιδιαίτερα ευτυχές τέλος, και ο Εφιάλτης του Hamilton αποδείχθηκε ο νέος κινητήρας που μετράει μόλις δύο GP και τον… πρόδωσε!

Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν μόνο ο κινητήρας το πρόβλημα του νυν πρωταθλητή, καθώς η στρατηγική της Mercedes για τα ελαστικά του αποδείχθηκε εξίσου προβληματική, στέλνοντάς τον στα πιτ δύο φορές και εξαλείφοντας το προβάδισμά του, ρίχνοντάς τον στην τέταρτη θέση.

Αντίθετα, παρά την κακή του εκκίνηση ο Vettel (Ferrari) κατάφερε να καταλάβει μία θέση στο βάθρο και μάλιστα με ένα προσπέρασμα στον Hamilton που έκανε τους tifosi να παραληρούν. Στο βάθρο (δεύτερη θέση) και ο Räikkönen, που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, στην κορυφή ωστόσο βρέθηκε ο Max Verstappen (Red Bull) που κατέκτησε μια πολύτιμη πρωτιά (και την πρώτη για τη Red Bull στην ομώνυμη πίστα).

Στον αντίποδα της Red Bull ο Ricciardo εγκατέλειψε και αυτή τη φορά με τεχνικό πρόβλημα στο κιβώτιο (και μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων του), όπως και οι Hulkenberg (Renault) και Hartley (Toro Rosso).

Πολύ καλή η εμφάνιση του Leclerc για την Alfa Romeo Sauber, με το προσπέρασμα του Stroll (Williams) στα highlights του αγώνα του, ενώ η Alfa είδε και τους δύο πιλότους της να τερματίζουν εντός βαθμολογικού πίνακα, πετυχαίνοντας ένα από τα καλύτερα αποτελέσματά της φέτος. Για τον Leclerc, που πέτυχε τον πέμπτο τερματισμό του εντός βαθμών μέσα σε έξι αγώνες, το κατόρθωμα είχε ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς στο πρώτο μέρος του αγώνα είχε βρεθεί προτελευταίος, κάνοντας ένα comeback αρκετά εντυπωσιακό!

Έκπληξη του αγώνα και η αναρρίχηση του Grosjean στην τέταρτη θέση, ακολουθούμενος από τον Magnussen στην καλύτερη επίδοση της Haas στη Formula 1 από ιδρύσεως ομάδας. Πολύ εντυπωσιακή και η εμφάνιση του Alonso (McLaren) που πολέμησε και ανέβηκε στην όγδοη θέση (έχοντας ξεκινήσει από τη 19η), σε αντίθεση με τον «ομόσταυλό» του Vandoorne, που πέρασε το χρόνο του στην οπισθοφυλακή.

Σειρά την ερχόμενη Κυριακή παίρνει το Βρετανικό GP, όπου οι Vettel και Ferrari θα θελήσουν να εδραιώσουν το βαθμολογικό τους προβάδισμα στο πρωτάθλημα, ενώ ο Hamilton και η Mercedes θα θέλουν να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα και μάλιστα εντός… πατρίδας του πρώτου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Rizopoulos Post για το αποτέλεσμα του Silverstone!

*www.ntokoumenta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα