Ψάχνουν λογαριασμούς σε Ελβετία και Κύπρο για την υπόθεση Novartis

Την ίδια ώρα που, για την υπόθεση Novartis, η πολιτική αντιπαράθεση κυρίως μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ανταλλαγή ανακοινώσεων, οι εισαγγελικές αρχές υπέβαλλαν επισήμως αιτήματα σε ελβετικές και κυπριακές τράπεζες για άνοιγμα λογαριασμών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Εισαγγελία Διαφθοράς,

που χειρίζεται την έρευνα, αναζητά, παράλληλα, εξωχώριες εταιρείες και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία εμπλεκόμενων στην υπόθεση, σε μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία για διακίνηση πολιτικού χρήματος, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι, λόγω της παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών, η δικογραφία θα επιστραφεί στη Δικαιοσύνη.

ΝΔ: Έχουμε «πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής

«Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη, τώρα όμως έχουμε και πολωνοποίηση» σχολίασε ανώτατη πηγή της ΝΔ, με αφορμή τις εξελίξεις με τη Novartis.

«Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη» συνέχισε η ίδια πηγή. Και κατέληξε: «Όταν δεν έχουμε διάκριση εξουσιών, δεν έχουμε κράτος δικαίου».

Μαξίμου: Αυτοεξευτελίζεστε

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν σχετικά: «Οι αναφορές σε "πολωνοποίηση", σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και "κουκουλοφόρους" μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα