Πόσο ισχυρό είναι, παγκοσμίως, το ελληνικό διαβατήριο

H λίστα με τα πιο δυνατά διαβατήρια του κόσμου καταρτίζεται από το passport index υπολογίζοντας την ελευθερία που προσφέρει στον κάτοχό του το συγκεκριμένο έγγραφο στις μετακινήσεις ανά την υφήλιο. Καταρτίζεται δηλαδή με βάσει τις χώρες που μπορεί να ταξιδέψει κάθε κάτοχος, είτε χωρίς βίζα, είτε με μία απλή εγγραφή κατά την άφιξή στον προορισμό του.

Από την 1η Δεκεμβρίου, λοιπόν,

στην πρώτη θέση έχει περάσει το διαβατήριο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς στην λίστα του, προστέθηκαν ακόμα 4 χώρες που είναι Visa Free, αφήνοντας στην δεύτερη θέση, με μία λιγότερη την Σιγκαπούρη και την Γερμανία με 166.

Όσο για την Ελλάδα, βρίσκεται στην τέταρτη θέση (122 χώρες χωρίς βίζα και 42 με εγγραφή κατά την άφιξη), σε απόσταση... αναπνοής, καθώς έχει 164 προορισμούς, όπως και το Βέλγιο, η Αυστρία, η Ιαπωνία, η Πορτογαλία, η Ελβετία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία και ο Καναδάς.

Μια θέση πιο πάνω στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκονται πλέον Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, Νότια Κορέα και ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα