Παρασκευόπουλος: Υπάρχουν δυσλειτουργίες στο νόμο μου – πρέπει να γίνουν αλλαγές

Ναι» σε αλλαγές στο νόμο που φέρει το όνομά του και με βάση τις διατάξεις του έχουν αποφυλακισθεί εκατοντάδες ποινικοί, αλλά και πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλα, όπως η πρόσφατη περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου, είπε ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στον Αντ1, ο κ .Παρασκευόπουλος υπερασπίσθηκε το νομοθέτημά του, υποστηρίζοντας ότι οι αποφυλακίσεις και οι άδειες - όπως αυτές του Δημήτρη Κουφοντίνα- «δεν είναι θέμα του δικού του νόμου», αλλά νόμων των προηγούμενων

κυβερνήσεων, αναπέμποντας πίσω στη δεκαετία του '90.

Πάντως, ο κ. Παρασκευόπουλος, ερωτηθείς αν ο νόμος του πρέπει να αλλάξει, είπε «ναι, πρέπει να γίνουν αλλαγές. Η νομοθεσία πρέπει να είναι υπό επανεξέταση όταν υπάρχουν δυσλειτουργίες». Ο πρώην υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει και τον ανασχηματισμό και ειδικά την απομάκρυνση του Σταύρου Κοντονή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και αν αυτή η απομάκρυνση συνδέεται με το σάλο που προκάλεσε η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο Energa.

Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε ότι δεν βλέπει προσωπική ευθύνη στον κ. Κοντονή και εκτίμησε ότι η απομάκρυνση από το υπουργείο δεν συνδέεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρασκευόπουλος, Υπάρχουν,paraskevopoulos, yparchoun