Ο κορωνοϊός αυξάνει την τιμή του χυμού πορτοκαλιού~Εκτόξευση 20% σε ένα μήνα

Η τιμή του χυμού πορτοκαλιού αυξήθηκε κατά περισσότερο από 20% αυτόν τον μήνα, την ώρα που αυξάνεται η ζήτηση για το εν λόγω προϊόν.

Με αυτό το δεδομένο, οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των περιορισμών στις μεταφορές.

Οι συνθήκες αυτές έχουν οδηγήσει σε αύξηση των λεγόμενων "μελλοντικών" τιμών του πορτοκαλιού, το οποίο υποδηλώνει το κόστος της παράδοσης τους επόμενους μήνες.

"Οι χρηματιστές αναρωτιούνται κατά πόσο οι εργάτες μπορούν να μαζέψουν τα πορτοκάλια στη Φλόριντα,

στη Βραζιλία και σε άλλα μέρη" τονίζει ο Τζακ Σκοβιλ, αναλυτής του Price Group.

"Η πανδημία του Covid 19 πλήττει τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση για χυμό πορτοκαλιού. Η ιδιότητα της ενίσχυσης της ανοσίας αποτελεί τον λόγο προσέλκυσης από την πλευρά της ζήτησης, ενώ παράλληλα απλώς δεν υπάρχει πλέον αρκετός διαθέσιμος χώρος στα τάνκερ, δεδομένου ότι τα αεροπλάνα δεν πετούν για να μεταφέρουν τα προϊόντα στις αγορές",  υποστήριξε ο Στίβεν Ίνες, επικεφαλής σχεδιαστής στρατηγικής της παγκόσμιας αγοράς στην εταιρεία AxiCorp.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των χυμών πορτοκαλιού έχουν σημειώσει το μεγαλύτερο μηνιαίο κέρδος από τον Οκτώβριο του 2015, σε μια εποχή που έχουν πληγεί οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το Επισιτιστικό Σώμα των Ηνωμένων Εθνών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο τα έκτακτα μέτρα πρόληψης και προστασίας, που έχουν επιβληθεί σε όλα τα κράτη για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας να προκαλέσουν ελλείψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα