Ναόμι Οσάκα: Η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια όλων των εποχών

Η 22χρονη τενίστρια από την Ιαπωνία κέρδισε περισσότερα από 37 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα χρόνο και έγινε η πιο καλά αμειβόμενη αθλήτρια στην ιστορία, ξεπερνώντας ακόμη και την Σερένα Ουίλιαμς.

Μπορεί το τελευταίο διάστημα η Ναόμι Οσάκα να βρίσκεται μακριά από τον καλό της εαυτό και από το No.1 της παγκόσμιας κατάταξης να έχει υποχωρήσει στη 10η θέση, όμως οι τραπεζικοί της λογαριασμοί έχουν "φουσκώσει" για τα καλά. Σύμφωνα με το Forbes η νεαρή τενίστρια εισέπραξε 37.4 εκατομμύρια

δολάρια μέσα σε 12 μήνες από έπαθλα και χορηγίες, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε η Σερένα Ουίλιαμς.

Για την ακρίβεια η Οσάκα κέρδισε 1.4 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από όσα είχε κερδίσει η Αμερικανίδα σε μία σεζόν, πράγμα που την κατατάσσει ως την πιο καλά αμειβόμενη αθλήτρια του πλανήτη σε ένα ημερολογιακό έτος. Ακολουθεί η Μαρία Σαράποβα με κέρδη 29.7 εκατομμύρια δολάρια το 2015, ενώ υψηλά αμειβόμενη ήταν και η Βένους Ουίλιαμς.

Πάντως, οι αθλήτριες του τένις κατέχουν εδώ και χρόνια την κορυφή στη γυναικεία λίστα του Forbes, με τις Σερένα Ουίλιαμς και Μαρία Σαράποβα να δεσπόζουν. Πλέον, ανάμεσα τους και η Ναόμι Οσάκα.

Από εκεί και πέρα, η Γιαπωνέζα βρίσκεται πλέον στην 29η θέση του top-100 των υψηλά αμειβομένων αθλητών, ενώ ανάμεσα τους είναι και η Σερένα Ουίλιαμς. Δύο γυναίκες μαζί για πρώτη φορά από το 2016. Φυσικά, αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω και δούμε τη λίστα του Forbes από το 1990, θα συναντήσουμε και τα ονόματα της Γερμανίδας Στέφι Γκραφ, της Κινέζας Λι Να και της Ελβετίδας Μαρτίνα Χίνγκις

Keywords
Τυχαία Θέματα