Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανής ανεμοθύελλα σκεπάζει ολόκληρη πόλη στην Αυστραλία [βίντεο]

Μια τρομακτική σε ένταση αμμοθύελλα -προερχόμενη από τις δυτικές ερήμους στο εσωτερικό της Αυστραλίας- «εξαφάνισε» μια ολόκληρη πόλη καθώς σκέπασε τον ουρανό και έκανε μέσα σε λίγα λεπτά τη μέρα νύχτα στην πόλη Μιλντούρα της βορειοδυτικής Βικτώρια, όπως φαίνεται από εικόνες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της πόλης καθηλώθηκαν στο έδαφος για τουλάχιστον τρεις ώρες λόγω της σχεδόν μηδενικής ορατότητας, ενώ εκκενώθηκε ο τερματικός σταθμός λόγω της εισβολής της άμμου.

Αυτόπτες μάρτυρες του εντυπωσιακού φαινομένου είπαν ότι «ήταν

σαν παχύς τοίχος» και ότι «φάνηκε σαν να καταπίνει την πόλη», όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της πόλης Ζάνγκιε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο.

Με τις ριπές του ανέμου να φθάνουν 7 μποφόρ και σε κάποια σημεία ακόμη και τα 9 ήταν η χειρότερη αμμοθύελλα εδώ και τέσσερις δεκαετίες στην πόλη και μια από τις χειρότερες που έζησε τον τελευταίο αιώνα η χώρα. Μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι αμμοθύελλες είναι ασυνήθιστες τον Μάιο στην Αυστραλία κι ότι εμφανίζονται συχνότερα το καλοκαίρι, αλλά απέδωσαν το φαινόμενο στην παρατεταμένη ξηρασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα