Καρναβάλι Ρίο: Έξι εκατ. συμμετοχές, 7 εκατ. λίτρα μπύρας, 106 εκατ. προφυλακτικά

Για ένα μήνα η καρδιά του παγκόσμιου καρναβαλιού θα χτυπάει στο Ρίο της Βραζιλίας καθώς ξεκίνησε το διασημότερο καρναβάλι του κόσμου. Οι αριθμοί ζαλίζουν.

Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια υπολογίζονται οι συμμετέχοντες που θα κατακλύσουν τους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο σε όλη τη διάρκεια του καρναβαλιού, ένας αριθμός που ισοδυναμεί με τον πληθυσμό της πόλης. Η δημοτική αρχή ελπίζει ότι θα προσελκύσει 1,5 εκατομμύρια τουρίστες από τη Βραζιλία και από κάθε γωνιά του πλανήτη, 400.000 περισσότερους σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

Συνολικά, θα διαγωνιστούν 13 σχολές σάμπα που προετοιμάζονται όλο το χρόνο για αυτή την εκδήλωση. Συνολικά περίπου 4.000 χορευτές της κάθε σχολής με στολές και άρματα θα παρελαύνουν όλη τη νύχτα, την Κυριακή και τη Δευτέρα στο ειδικά διαμορφωμένο σαμποδρόμιο μήκους 720 μέτρων, μπροστά σε 70.000 θεατές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα κινητοποιήσει 17.110 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, εκ των οποίων οι 794 θα αναπτυχθούν αποκλειστικά περιμετρικά του σαμπαδρόμιου.

Σε ποσοστό 86%, κατά μέσο όρο, ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Ρίο σε σύγκριση με 71% τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων της Βραζιλίας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διανείμει δωρεάν 106 εκατομμύρια προφυλακτικά κατά την περίοδο του καρναβαλιού.

Η ποτοποιία AMBEV υπολογίζει ότι θα καταναλωθούν περισσότερα από 7 εκατομμύρια λίτρα της μπύρας της κατά τη διάρκεια όλου του μήνα στο κέντρο της πόλης και στα τις τουριστικές συνοικίες του Ρίο.

Η δημοτική αρχή γνωστοποίησε ότι εγκατέστησε 32.650 δημόσιες τουαλέτες στους δρόμους του Ρίο. Κατά τη διάρκεια των πιο δημοφιλών παρελάσεων, όπως εκείνης της Μπόλα Πρέτα, όπου αναμένονται αύριο 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι, η αναλογία θα είναι μια τουαλέτα για 2.600 ανθρώπους.

Ωστόσο όσοι (και είναι πολλοί) καταφύγουν στα πεζοδρόμια για την ανάγκη τους κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 563 ρεάλ (130 ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα