MIG: Η υπάλληλος της καρδιάς μας εργάζεται για την εταιρεία της χρονιάς

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Είναι ορισμένες στιγμές απρόσμενες, απρογραμμάτιστες που σε κάνουν να βλέπεις τη ζωή με άλλη ματιά, πιο αισιόδοξα.

Όταν για παράδειγμα επιστρέφοντας μέσω της Ιονίας οδού από μια ακόμη επίσκεψή σου στην Ήπειρο αποφασίζεις να σταματήσεις στο ΣΕΟ Ευηνοχωρίου στην Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να πάρεις έναν καφέ.

Στο Olympus Plaza food

park γνωρίζεις ότι θα βρεις πάντα άψογη ποιότητα και φιλική εξυπηρέτηση. Είναι προφανώς μέσα στη φιλοσοφία της εταιρείας και στις υποχρεώσεις των εργαζόμενων σε αυτήν.

Αυτό που όμως δεν είναι στις συμβατικές υποχρεώσεις κανενός εργαζόμενου και με εξέπληξε πραγματικά, αν και δεν μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι πλέον συχνά, είναι η πρωτοβουλία της Βάσως Ξηρού, χωρίς καν να με γνωρίζει, να προσφερθεί να με συνοδεύσει έως το αυτοκίνητό μου με μια ομπρέλα.

Βλέπετε στο διάστημα που βρισκόμουν μέσα στο κατάστημα είχε ξεκινήσει μια ξαφνική δυνατή μπόρα και είναι σίγουρο ότι η επιστροφή μου στο αυτοκίνητο θα με έβρισκε βρεγμένο.

Προφανώς δέχθηκα με χαρά την προσφορά και ευχαρίστησα την χαμογελαστή Βάσω ενώ της ευχόμουν να μην αλλάξει ποτέ.

Και ενώ ξεκινούσα πάλι τον… πηγαιμό για την Αθήνα αυτοκίνητο συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχουν προφανή και τυχαία. Τα Olympus Plaza ανήκουν στον όμιλο της MIG που μόλις πριν από λίγες ημέρες απέδειξε ότι το σωστό management κάνει θαύματα.

Που απέδειξε ότι μπορεί να εφαρμόσει στην Ελλάδα αυτό που θα ζήλευε κάθε πολυεθνική: να δίνει τόση σημασία στα μικρά καθημερινά, όση και στα μεγάλα.

Και το απέδειξε γυρίζοντας μέσα σε 15 μόλις μήνες το παιχνίδι και πενταπλασιάζοντας την αξία της μετοχής του νοσοκομείου Υγεία δεχόμενη τελικά μια προσφορά που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των μετόχων και της εταιρείας με ένα συνολικό τίμημα που φτάνει τα 413 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι το ίδιο management που πριν από λίγους μήνες είχε απορρίψει μια άλλη προσφορά με τα μισά χρήματα για τον ίδιο λόγο έχοντας προφανώς γνώση των δεδομένων και πίστη στην απόδοση του σχεδιασμού.

Είναι το ίδιο management που τελικά καθορίζει τους κανόνες και το περιβάλλον μια εταιρείας όπως τα Olympous Plaza.

Και αυτά αποτελούν το θερμοκήπιο μέσα στο οποίο ανθίζουν λουλούδια όπως η Βάσω Ξηρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα