Η Ένωση Κεντρώων διαλύεται – Σχέδιο αποστασίας καταγγέλλει ο Βασίλης Λεβέντης

Το απόγευμα της Tρίτης ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων και σημείωσε ότι την Τετάρτη, θα καταθέσει τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο κ. Φωκάς τόνισε πως θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Μετά την ένταση που επικράτησε κατά της διάρκεια της συνεδρίασης

της ΚΟ του κόμματος, η Ένωση Κεντρώων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αναφέροντας ότι το κόμμα «δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚ: «Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης κατήγγειλε «σχέδιο αποστασίας που εξυφαίνεται σε βάρος της Ένωσης Κεντρώων», μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Αντένα και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Σχέδιο ανωμαλίας είναι σε εξέλιξη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογραμμίζοντας παράλληλα «εγώ θα κάνω το παν να κρατηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα» και «αφήνω την Ένωση Κεντρώων στα χεριά του λαού και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, που της έδωσε 7%».

Συμπλήρωσε πως «είναι το μόνο κόμμα που παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις κάποια αντοχή» και σε αυτό απέδωσε το ότι «άρχισε να φεύγει ένας-ένας, διότι πιστεύω είναι κύμα αποστασίας», ενώ σημείωσε «εγώ δεν έβαλα ανθρώπους με ιστορία».

Ερωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι «ο χώρος του Κέντρου είναι η πολύφερνη νύφη».

Νωρίτερα, ο κ.Λεβέντης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι την τελική απόφαση για την τύχη του βουλευτή θα την πάρει το συμβούλιο με τα παλαιά στελέχη του κόμματος. Σχολιάζοντας την εικόνα αποδόμησης που επικρατεί, ανέφερε ότι «εγώ δεν πρόκειται να παραδώσω το κόμμα».

Σημειώνεται ότι εάν τελικά αποχωρήσει από το κόμμα, εκτός από τον κ. Φωκά, και ο κ. Σαρίδης, τότε η Ένωση Κεντρώων μένει με τέσσερις κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι χάνει όλα τα προνόμια που διαθέτουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα