Δικογραφία στη Βουλή και για τον Καμμένο – Απιστία για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία

Πολλές ξαφνικά οι συμπτώσεις. Δυο ημέρες μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία φτάνει το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis με την εμπλοκή 2 πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών.

Και λίγες ώρες αργότερα γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη το μεσημέρι θα φτάσει στη Βουλή

και νέα δικογραφία που εμπλέκει τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία που είχε αποκαλυφθεί πριν λίγους μήνες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία διαβιβάζεται από την εισαγγελία Διαφθοράς αμελλητί στη Βουλή βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι εισαγγελείς βρέθηκαν μπροστά στην εμπλοκή του ονόματος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και ως όφειλαν διαβιβάζουν τη δικογραφία.

Η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με απόφαση του κ. Καμμένου είχε μπει στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Διαφθοράς με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Με αφορμή δημοσιογραφικές αποκαλύψεις η κυρία Δημητρίου είχε παραγγείλει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίμαχη πώληση.

Όπως είναι γνωστό πριν από λίγους μήνες ξεκίνησαν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαπραγματεύσεις με το Ριάντ για τη μεταφορά βλημάτων που χρησιμοποιούνται από άρματα μάχης στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Οι συζητήσεις αφορούσαν στην πώληση 300.000 βλημάτων 105 mm από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία, με εκτιμώμενη αξία το ποσό των 66 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δικογραφία, Βουλή, Καμμένο – Απιστία, Σαουδική Αραβία,dikografia, vouli, kammeno – apistia, saoudiki aravia