Ανακωχή στην κυβέρνηση – Ρωγμές στους ΑΝΕΛ

Στο υπουργικό συμβούλιο μετά από μια έντονη πολύωρη συζήτηση ουσιαστικά προέκυψε μια εκεχειρία σε επίπεδο κορυφής, με την κυβέρνηση να συνεχίζει κανονικά έως την επόμενη φορά.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει έντονη φημολογία για πρόθεση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να παραιτηθεί μετά την ευθεία αντιπαράθεσή του με τον υπουργού Άμυνας Πάνο Καμμένο, ουσιαστικά ο πρωθυπουργός κήρυξε το επεισόδιο λήξαν, όταν δέχθηκε τη δέσμευση ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να συμπράξουν με την αντιπολίτευση για

να πέσει η κυβέρνηση.

Το γεύμα που προηγήθηκε του υπουργικού συμβουλίου, μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, φαίνεται εκ του αποτελέσματος πως δεν έκλεισε τις πληγές που άνοιξε τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στην Ουάσιγκτον.

Ο πρωθυπουργός που κάλυπτε, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις στήριζε, τις συγκρούσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ με υπουργούς της κυβέρνησης, για πρώτη φορά χθες θέλησε να τον θέσει προ τον ευθυνών του και μάλιστα παρουσία του ιδίου, αλλά και όλων των κυβερνητικών στελεχών.

Ο Πάνος Καμμένος δεν θέλησε την δεδομένη χρονική στιγμή να σηκώσει το «γάντι» καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε την οριστική ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών. Το ζήτημα πλέον που τίθεται είναι για πόσο χρονικό διάστημα θα μπορέσουν να κρατηθούν οι «ισορροπίες τρόμου» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων καθώς πλέον ακόμα και ο Μάιος φαντάζει ιδιαίτερα μακρινός.

Στο Μαξίμου αναζητούν τρόπους να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα και ήταν ένας από τους λόγους που αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην υπάρξει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τους ΑΝΕΛ.

Το βέβαιο είναι και επιβεβαιώθηκε και κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι ο Πάνος Καμμένος δεν ελέγχει πλέον απόλυτα το κόμμα του σε ότι αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών. Η Έλενα Κουντουρά δήλωσε πως θα ψηφίσει κατά συνείδηση για την Συμφωνία των Πρεσπών, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και ξεχνώντας ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας, ακόμα όμως και κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ που δεν είναι βουλευτές αλλά μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο όπως ο Τέρενς Κουίκ έχει πάρει αποστάσεις από τις θέσεις του Πάνου Καμμένου όσον αφορά το Σκοπιανό.

Keywords
Τυχαία Θέματα