NYT: Πραξικόπημα κατά Μαδούρο συζητούσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι

Την ανατροπή του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο συζήτησαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ σε μυστική συνάντησή τους με στρατιωτικούς αντάρτες στο Καράκας, αλλά τελικά αποφάσισαν να μη δώσουν συνέχεια, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα New York Times.

Η εφημερίδα που βασίζεται σε Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζει και σε έναν πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο της Βενεζουέλας που μετείχε στις συνομιλίες, γράφει ότι οι συζητήσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια

της περασμένης χρονιάς, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο Λευκός Οίκος, τον οποίο επικαλείται η NYT, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, εμμένοντας απλά στην ανάγκη ενός «διαλόγου με όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας που εκφράζουν επιθυμία για δημοκρατία».

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλλει με δριμύτητα εδώ και μήνες μια αυταρχική παρέκκλιση του καθεστώτος Μαδούρο, το οποίο είναι όλο και πιο απομονωμένο στην ήπειρο και αντιμέτωπο με σοβαρή οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει στη μαζική έξοδο των πολιτών της Βενεζουέλας προς γειτονικές χώρες.

Εάν αποδειχθεί, η ύπαρξη παράνομου διαύλου επικοινωνίας με αντιπάλους που προετοίμαζαν πραξικόπημα θα μπορούσε να ταράξει τα νερά, δεδομένης της μακράς ιστορίας των μυστικών παρεμβάσεων των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.

Keywords
Τυχαία Θέματα