Kοροναϊός στην Ελλάδα: αναζητείται ψυχραιμία

Το πρώτο βεβαιωμένο κρούσμα κορoναϊού στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. Ήταν νομοτελειακό να συμβεί. Και πιθανότατα θα έχουμε και άλλα.

Αυτό όμως που πρέπει να καταστεί σαφές προς όλους είναι ότι απαιτείται ψυχραιμία από όλους τους πολίτες. Να ακούς τις συμβουλές των ειδικών και να μην πανικοβάλλονται.

Ο covid19 είναι μια κοινή γρίπη που όμως μεταδίδεται επιθετικά. Στην Ελλάδα ήδη φέτος έχουν πεθάνει

περισσότεροι από 60 συμπολίτες μας, ενώ σε ολόκληρη της Ευρώπη πεθαίνουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι, ότι πρέπει να αδιαφορούμε για την πιθανότητα θανάτου έστω και εντός πολίτη, μικρού ή μεγάλου.

Σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και να τηρούμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής. Όταν έχουμε συμπτώματα να καταφεύγουμε στους ειδικούς και να μην ερχόμαστε, ώσπου να σιγουρευτούμε, σε επαφή με άλλο κόσμο.

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μη συμβάλλουμε έστω και άθελά μας με τη διάδοση του ιού.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη στην Ιταλία που σε κάποιο νοσοκομείο οι αρμόδιοι δεν έδωσαν τη σημασία που έπρεπε.

Δυστυχώς διαχρονικά δεν έχουμε δείξει ούτε ως κράτος ούτε ως πολίτες τα καλύτερα δυνατά αντανακλαστικά σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι αυτή τη φορά στην Ελλάδα τόσο το αρμόδιο υπουργείο αλλά και ο κάθε ένας από τους γιατρούς που είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση του φαινομένου θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σοβαρότητα κάθε ένα περιστατικό ξεχωριστά.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε ανθρώπους να χάσουμε ούτε να επηρεαστεί η οικονομία μας από μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση του covid19. Η τουριστική περίοδος ξεκινά σε λίγο και πρέπει να προσέξουμε διπλά. Να έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους επισκέπτες αλλά και να μην επιτρέψουμε να έρθουν στη χώρα μας άνθρωποι που έχουν μολυνθεί.

Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα