Drone αποκάλυψε άγνωστη φυλή του Αμαζονίου – Aπομονωμένοι και χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο

Ένα drone κατέγραψε σε βίντεο μία άγνωστη έως σήμερα φυλή του ζει στη ζούγκλα του Αμαζονίου, σύμφωνα με το βραζιλιάνικο National Indian Foundation.

Τα πλάνα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, δείχνουν μία ομάδα ατόμων να περπατά σε ένα ξέφωτο μέσα στην πυκνή βλάστηση. Ένας κρατά ένα δόρυ ή κάποιου είδους κοντάρι, ενώ εμφανίζονται και τέσσερις-πέντε άλλοι.

Κανένα από τα μέλη της φυλής δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του drone, καθώς πετούσε σε μεγάλο

υψόμετρο, πάνω από τα δέντρα.

Το National Indian Foundation, γνωστό και ως Funai, έχει αναλάβει την προστασία των φυλών που ζουν στην ζούγκλα. Πολλοί από τους αυτόχθονες έχουν δει τα σπίτια τους να καταστρέφονται λόγω της αποικιοκρατίας, ενώ σημαντικοί είναι και οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τις ασθένειες που τους μεταδίδουν οι ξένοι.

Η Funai «είναι η μόνη κυβερνητική οργάνωση στον κόσμο που έχει αφιερωθεί στην προστασία των αυτοχθόνων, οι οποίοι έχουν μικρή ή απολύτως καμία επαφή με την τοπική κοινότητα ή άλλες φυλές», όπως αναφέρει η ΜΚΟ Survival International, που δρα υπέρ των δικαιωμάτων των ιθαγενών.

Η ομάδα Funai έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται κανό φτιαγμένα από κορμούς φοινικόδενδρων, ένα πέτρινο τσκούρι και μία καλύβα με ψάθινη σκεπή.

Στην περιοχή ζουν 8 φυλές ιθαγενών οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με τον έξω κόσμο και τουλάχιστον άλλες 11, οι οποίες ζουν σε απομόνωση. Η περιοχή προστατεύεται μεν από τον Νόμο, αλλά δεν λείπουν τα περιστατικά παράνομου κυνηγιού και καταπάτησης γης. Οι εξερευνητές της Funai, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, εντόπισαν δύο ομάδες που κυνηγούσαν παράνομα και αρκετούς αγρότες που είχαν καταπατήσει έδαφος το οποίο ανήκει στους ιθαγενείς πληθυσμούς της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα