Bild: Μήπως ο Ερντογάν πίεσε τη Μέρκελ να αποκλείσει την Ελλάδα από τη διάσκεψη;

«Πίεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Άνγκελα Μέρκελ;», διερωτάται η Bild, σε δημοσίευμα αναφορικά με τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, ενώ επικαλείται πληροφορίες ότι ο Τούρκος πρόεδρος απαίτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο να μη μετάσχει η Ελλάδα στην εν λόγω συνάντηση.

Πριν

από τη συνάντηση που θα γίνει την Κυριακή στο Βερολίνο, με στόχο την εξεύρεση λύσης για τη Λιβύη, υπήρξαν ενοχλήσεις για τους συμμετέχοντες, αναφέρει η Bild.

«Το ερώτημα είναι, υπαγόρευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην οικοδέσποινα, την Άνγκελα Μέρκελ, τη λίστα των καλεσμένων;», συνεχίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας για τη διάσκεψη, στην οποία δεν θα μετάσχει η Ελλάδα.

«Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, λέγεται πως ο Ερντογάν επέμεινε να μην μετάσχει στη συνάντηση κανένας εκπρόσωπος της Ελλάδας», αναφέρει το δημοσίευμα, που σημειώνει ότι υπάρχουν διαμάχες μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Την Τετάρτη, απαντώντας στις ανησυχίες της Ελλάδας για την μη κλήση της στη διάσκεψη του Βερολίνου, η γερμανική κυβέρνηση είχε σημειώσει ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν θα συζητηθούν ζητήματα θαλάσσιων συνόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα