Βινύλια και «κουτιά» με διαμάντια της μουσικής

17:19 19/3/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ diskoi.jpg AP Photo 19.03.2018, 17:15 | Ετικέτες: μουσικοί Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Το βινύλιο επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο της μουσικής έστω και αν βρισκόμαστε στην ψηφιακή εποχή. Το ίδιο συμβαίνει και με τα CD boxes, τα «κουτιά» όπως τα λέμε εμείς στη δισκογραφική αργκό, πλούσιες συλλογές με υλικό παλιότερο, ως επί το πλείστον σπάνιο και αρχειακό, το οποίο όλοι αναζητούν. Είναι από αυτά τα φετίχ

της μουσικής που κάνουν τη διαφορά και γοητεύουν όλους τους μουσικόφιλους...

Συγκεντρώσαμε μερικές κυκλοφορίες του τελευταίου διαστήματος που αξίζει να αναζητήσετε στα δισκοπωλεία γιατί, πέραν όλων των άλλων, έχουν και χαμηλή και συμφέρουσα τιμή. Τα CD boxes που παρουσιάζουμε παρά κάτω, με 10 και 15 cd το καθένα στις εκδόσεις τους, κοστίζουν μόλις 30 με 40 ευρώ. Εξαιρετικό value for money τόσο για την ποιότητα (πρωτεύον) του περιεχομένου όσο και για την ποσότητα (δευτερεύον)...

Οι AC/DC κυκλοφόρησαν σε κόκκινο βινύλιο την ιστορική συναυλία που έδωσαν στο Old Waldorf, στο Σαν Φρανσίσκο, στις 3 Σεπτέμβρη 1977. Ο δίσκος βγαίνει σε εξαιρετικά προσεγμένη έκδοση με πλούσια επεξηγηματικά στοιχεία και πολλές, ανέκδοτες, φωτογραφίες. Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και μία συναυλία των μυθικών The Velvet Underground από τις 10 Ιανουαρίου 1969, το «Live at The Boston Tea Party».

Οπως και το «The Pat O’ Brien Pavilion Del Mar» των Nirvana, ένα FM Radio broadcast από το Σαν Ντιέγκο στις 28 Δεκεμβρίου 1991.

Μη χάσετε επίσης -σε μπλε βινύλιο- το «The Beatles, live on the BBC» με δύο ηχογραφήσεις τους μέσα από το στούντιο του BBC στις 7 Δεκεμβρίου 1963, sessions δηλαδή που έκαναν στην αρχή της καριέρας τους. Στην ίδια σειρά ακούμε και τρία ακόμα εξαιρετικά ονόματα:

1) Miles Davis από το 12th Annual Chicago Jazz Festival του 1990,

2) Keith Jarrett από το Skinner Hall, Vassar College της Νέας Υόρκης του 1975,

3) Jeff Buckley από το Upsala College, East Orange του Νιου Τζέρσεϊ του 1992.

Η σειρά «Presenting Timeless FM Radio Broadcasts» έχει γοητευτικό ενδιαφέρον γιατί παρουσιάζει μεγάλα ονόματα του παρελθόντος σε σπάνιες συναυλίες. Κυκλοφορούν σε κουτιά των πολλών CD σε πολύ χαμηλές, επαναλαμβάνω, τιμές. Παράδειγμα το «The Complete 1978 Radio Broadcasts» του Bruce Springsteen με 15 CD από συναυλίες του, από το μακρινό 1978 (στο Roxy Theater, στο Agora Balroom, στο Fox Theater και αλλού) που εκδόθηκε μαζί με ένα βιβλιαράκι 24 σελίδων με σπάνιες φωτογραφίες. Το αντίστοιχο «κουτί» των Grateful Dead με τους φανατικούς οπαδούς λέγεται «The Broadcast Collection 1976 - 1980» και περιέχει 12 CD.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά το βινύλιο επιστρέφει και η κασέτα; Το βινύλιο είναι μυσταγωγία και φετίχ
Keywords
Τυχαία Θέματα