Το πρώτο «ραντεβού» των Rolling Stones με την άσχημη πλευρά της rock

15:41 3/11/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ rolling-stones-concert.jpg Ένα ατύχημα πριν από 53 χρόνια και οι μετέπειτα τραγωδίες | (AP Photo/Desmond Boylan) 03.11.2017, 15:07 | Ετικέτες: rock, pop, Rolling Stones, συναυλίες Συντάκτης: efsyn.gr

Το φθινόπωρο του 1964 οι Rolling Stones ήταν ένα ταχύτατα

ανερχόμενο σχήμα και πραγματοποιούσαν ήδη τη δεύτερη περιοδεία τους στις ΗΠΑ. Στις 3 Νοεμβρίου η μπάντα έπαιζε συναυλία στο Κλίβελαντ, όμως ένα ατύχημα έμελλε να τους σημαδέψει. Λίγα χρόνια αργότερα θα έρθουν η επεισοδιακή συναυλία στην Αθήνα και η τραγωδία του Άλταμοντ.

Κατά τη διάρκεια του σόου των Rolling Stones στο Κλίβελαντ του Οχάιο ένας θεατής έπεσε από τις κερκίδες από ύψος έξι μέτρων. Ευτυχός ο νεαρός γλίτωσε με μικρά τραύματα, αλλά το γεγονός δεν εμπόδισε τον κυβερνήτη να απαγορεύσει όλες τις pop συναυλίες εκείνης της περιόδου δηλώνοντας «Τέτοια συγκροτήματα δεν προσθέτουν τίποτα στην κουλτούρα ή την ψυχαγωγία της κοινότητάς μας».

Ήταν η πρώτη φορά που οι μετέπειτα σουπερ σταρς βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία παρολίγον τραγωδία.

Τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά στις 17 Απριλίου του 1967, όταν οι Βρετανοί επισκέπτονται για συναυλία τη διχασμένη από το μετεμφυλιακό κλίμα Ελλάδα. Ο Mick Jagger θα κάνει το λάθος να πάρει ένα μπουκέτο γαρύφαλλα που του έδωσε ένας θεατής και να το πετάξει στο κοινό. Η αστυνομία εκλαμβάνει την κίνηση ως πολιτική, διακόπτει τη συναυλία και αρχίζει να ξυλοφορτώνει τους θεατές. Λίγες ημέρες αργότερα η χώρα θα μπει στον «γύψο» της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Το αποκορύφωμα, όμως, ήταν δύο χρόνια μετά, στις 6 Δεκεμβρίου του 1969, όπου συνέβη ένα από τα πιο τραγικά περιστατικά στη μουσική ιστορία. Οι Rolling Stones εμφανίζονται στο δωρεάν φεστιβάλ του Άλταμον στο τέλος μίας ακόμη πετυχημένης αμερικανικής τους περιοδείας. Το μεγάλο λάθος ήταν το γεγονός ότι τη φύλαξη της συναυλίας ανέλαβε η περιβόητη συμμορία των Hell' s Angels. Στη συναυλία επικρατεί μεγάλη ένταση, τα επεισόδια δεν αργούν να ξεσπάσουν και ένας αφροαμερικανός, δολοφονείται με μαχαίρι από μέλη της συμμορίας. Από τον πανικό υπήρξαν και άλλοι τρεις νεκροί. Οι δυο τους παρασύρθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο, ενώ ένα τρίτο άτομο πνίγηκε μέσα σε κανάλι έπειτα από κατανάλωση LSD.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: You Can't Always Get What You Want Με Nick Cave, Beatles, Rolling Stones και διάθεση ταξιδιάρικη Jimi Hendrix: Ένας υπέρλαμπρος μετεωρίτης
Keywords
Τυχαία Θέματα