Τελικά τι σημαίνει ο όρος «σκηνή»;

19:57 7/2/2018 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ rock-concert-fest.jpg Με αφορμή το SKG FEST στο Gagarin ζητήσαμε από τους Alien Mustangs, M.A.T.E. και Johnny Carbonaras να μας περιγράψουν τη μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης | Dreamstime 07.02.2018, 19:05 | Ετικέτες: Garagin,
Γιάννης Αγγελάκας, φεστιβάλ, συναυλίες Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Την Παρασκευή και το Σάββατο το Gagarin θα γεμίσει ξανά από μουσική και ρυθμό, καθώς η πρωτεύουσα θα κινείται σε ύφος... Θεσσαλονικιώτικο. Το SKG φεστιβάλ είναι μία προσπάθεια για να στηθεί στην πρωτεύουσα ένα μουσικό «πάρτι» με κορυφαίους εκπροσώπους από τη σκηνή της Θεσσαλονίκης.

Στο διήμερο συμμετέχουν οι «παλιοί» όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Ντίνος Σαδίκης και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, αλλά και οι «νέοι» όπως οι Alien Mustangs, M.A.T.E. και οι Johnny Carbonaras

Με αφορμή την «κάθοδο» στην Αθήνα μιλήσαμε με τρία από τα σχήματα που θα εμφανιστούν στο Gagarin για να μάθουμε ποια είναι η δική τους οπτική για τον όρο «σκηνή». Πώς βιώνουν οι ίδιοι τη δημιουργία, την επικοινωνία και τη συνύπαρξη καλλιτεχνών στους ίδιους χώρους και την ίδια

Η ερώτηση απλή: «Οι άνθρωποι, οι παρέες, οι μουσικές, τα γκρουπ, ο δανεικός ενισχυτής, τα κοινά στούντιο, τα όνειρα, οι βόλτες, οι δίσκοι, τα μπαρ, οι δρόμοι. Αυτή είναι η σκηνή της πόλης. Κάθε πόλης. Τι σημαίνει για εσάς ο όρος "σκηνή" Πως το βιώνετε; ».

Ο λόγος στους καλλιτέχνες

Johnny Carbonaras

Η σκηνή της Θεσσαλονίκης είναι ένας μεγάλος μικρόκοσμος-oι περισσότεροι μουσικοί γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν μοιραστεί στούντιο, έχουν παίξει σε τζαμαρίσματα μαζί, οι νέοι συναντάν τους παλιούς και συνεχώς προκύπτουν ενδιαφέρουσες καταστάσεις και σκηνικά. Το γεγονός ότι η πόλη για αρκετά χρόνια δεν προσέφερε πολλές ευκαιρίες και live χώρους για να παίξει κάποιος, πέρα από ελάχιστες επιφανείς εξαιρέσεις, «ανάγκασε» με κάποιον τρόπο τους μουσικούς να αυτοοργανωθούν και να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις συνθήκες και τα πλαίσια για να γίνει αυτό. Μέσα στα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί καινούρια live στέκια, μπαρ με πολύ αξιόλογους dj και ανεξάρτητοι χώροι, οι μπάντες αυξάνονται και αρχίζει ξανά η σκηνή της πόλης να γίνεται πιο εξωστρεφής και στα ελληνικά πλαίσια αλλά και στα ευρωπαϊκά.

Alien Mustangs

Όλα τα προαναφερθέντα είναι αυτά που χρειάζεται για να ξεκινήσει μια μουσική σκηνή και όντως υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη. Λείπουν όμως κάποια βασικά για να καταστήσουν την σκηνή βιώσιμη και ρεαλιστική. Ένα labelτο οποίο θα καταγράφει και θα κυκλοφορεί την μουσική των συγκροτημάτων σε οποιοδήποτε φυσικό format. Γιατί στην τελική αυτό που μένει είναι οι δίσκοι.

M.A.t.E

H σκηνή της πόλης για μας είναι οι μουσικοί που σχετιζόμαστε φιλικά, οι μπάντες που παρακολουθούμε στα live και όλοι αυτοί που μιλάμε για μουσική μαζί τους.Υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας σε όλα τα επίπεδα (γνώμες, δανεικός εξοπλισμός, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και επαφών) και υπάρχει εξέλιξη και αναδιαμόρφωση των εκάστοτε σχέσεων.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Θεσσαλονίκη... κατεβαίνει στην Αθήνα Η μινιμάλ και post rock «Σκιά» της Emi Path Δικαιώθηκα απολύτως!
Keywords
Τυχαία Θέματα