«Ροκάροντας» κάτω από τον ήλιο…

17:56 7/7/2018 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ cariocas630.jpg Το μεγάλο πάρτι της ελληνικής stoner σκηνής - Ανταπόκριση από το Under The Sun Festival 07.07.2018, 16:28 | Ετικέτες: stoner, φεστιβάλ, συναυλίες Συντάκτης: Αλίκη Σεφέρου

Ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού ξεκίνησε δυναμικά με ένα νέο μουσικό φεστιβάλ που απέδειξε ότι οι λάτρεις της Ελληνικής rock και stoner σκηνής είναι διατεθειμένοι να πάρουν τα βουνά και

τις θάλασσες προκειμένου να ακούσουν τις αγαπημένες τους μπάντες.

Ο λόγος για το Under the Sun Festival που με πέντε συναυλίες το Σάββατο 30 Ιουνίου και άλλες τόσες την επόμενη μέρα μετέτρεψε το Cariocas Beach Bar στην παραλία του Σχίνου Κορινθίας, σε ένα συναυλιακό χώρο όπου εμφανίστηκαν μερικά από τα πιο γνωστά συγκροτήματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα .

Το πρώτο live ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου (όπως και έγινε) αλλά ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται στην παραλία ήδη από νωρίς το μεσημέρι. Δύο πούλμαν που μετέφεραν ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού από την Αθήνα έφτασαν γύρω στις 2 και κάπως έτσι άρχισαν να μοιράζονται τα πρώτα βραχιολάκια στην είσοδο, οι πρώτες μπύρες να σερβίρονται και η παραλία μπροστά από το ξύλινο beach bar να γεμίζει.

Λίγο η ζέστη, λίγο που πολλοί έκαναν το πρώτο τους μπάνιο ενώ άλλοι προσπαθούσαν να στήσουν τις σκηνές τους στην παραλία και στο οργανωμένο camping της περιοχής, όταν οι Drunk Jackals ανέβηκαν στην σκηνή στις 6 το απόγευμα η προσέλευση στο συναυλιακό χώρο ήταν αρκετά περιορισμένη. Οι περισσότεροι προτίμησαν να ακούσουν τους rock ‘n’ roll ρυθμούς της σχετικά καινούργια μπάντας από τις ξαπλώστρες του beach bar αγναντεύοντας τον Κορινθιακό κόλπο.

Σαράντα λεπτά αργότερα και αφού οι Κορίνθιοι Drunk Jackals μας αποχαιρέτησαν με το ‘You'd Better Run’ από το τελευταίο τους δίσκο Countryside που κυκλοφόρησε το 2017 τη σκυτάλη πήραν οι Purple Dino. Η τετραμελή μπάντα από τη Ξανθη που μόλις επέστρεψε από την Ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Puta Volcano κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό ακόμα και με 40 βαθμούς και έπεισαν ακόμα και τους πιο επιφυλακτικούς ότι τα τραγούδια τους από το δεύτερό τους άλμπουμ “And Now What​?​!” μπλέκουν με εξαιρετικό τρόπο alternative metal ήχους με λίγο από grudge και surf.

Οταν οι Half Gramme of Soma βγήκαν στην σκηνή γύρω στις 8 ο χώρος γύρω από το stage είχε πλέον σχεδόν γεμίσει και όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες από το Groove is Black από το ομώνυμο album (το οποίο είναι από τα καλύτερα τους) όσοι είχαν ξαναβρεθεί σε συναυλία των HGoS φρόντισαν να πιάσουν θέση μπροστά μπροστά για το απαιτούμενο headbanging . Μετρώντας 7 χρόνια στην μουσική σκηνή και πολλές ζωντανές εμφανίσεις μαζί με εγχώριες και ξένες μπάντες, οι HGoS έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι έχουν την εμπειρία και άνεση να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν αβίαστα το κατάλληλο (heavy rock) κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια του set τους.

Οι Puta Volcano που αναμφισβήτητα διανύουν την καλύτερη τους περίοδο έχοντας μόλις ολοκληρώσει μια επιτυχημένη Ευρωπαϊκή περιοδεία και με το νέο τους album Harmony of Sphere να έχει κερδίσει εξαιρετικές κριτικές, ήταν οι επόμενοι που ανέβηκαν στο stage του Cariocas ξεσηκώνοντας το κοινό που από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο τραγούδι δεν σταμάτησε να επιδίδεται σε massive crowd surfing που απογειώθηκε όταν ακούστηκε το ‘Jovian Winds’.

Ότι και να πούμε για το τι ακολούθησε όταν βγήκαν οι headliners της βραδιάς δηλαδή οι 1000mods είναι λίγο. Ο ασφυκτικά πλέον γεμάτος χώρος του beach bar, είναι απόδειξη ότι μέσα στα 12 χρόνια που η stoner μπάντα από το Χιλιομόδι της Κορινθίας βρίσκεται στα μουσικά δρώμενα έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο fan base που όλο και αυξάνεται. Παρόλο που το live ξεκίνησε με κάποια μικρά προβλήματα στον ήχο, το κοινό δεν φάνηκε να επηρεάζεται ούτε λίγο. Με το που ο Dani G πλησίασε το μικρόφωνο το κοινό τους υποδέχτηκε με κραυγές και το κοπάνημα ξεκίνησε. Το τι συνέβη όταν ακούστηκαν το ‘Loose’, ‘Vidage’ και ‘Low’ το αφήνουμε στη φαντασία σας.

Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ ξεκίνησε δυναμικά με τους Supersoul οι οποίοι απέδειξαν ότι δικαίως θεωρούνται από τα πιο υποσχόμενα ανερχόμενα συγκροτήματα αυτή τη στιγμή. Το rock’n’roll τρίο είχε μια απίστευτη ενέργεια στη σκηνή και ξεσήκωσε ακόμα και όσους στην αρχή δίστασαν να αφήσουν την παραλία για να μεταφερθούν στο συναυλιακό χώρο.

To κλίμα διατήρησαν και οι Breath After Coma οι οποίοι ζέσταναν το κοινό για την εμφάνιση των Deaf Radio. Γεμίζοντας τη σκηνή με την γνωστή χορευτική τους διάθεση το κουαρτέτο από την Αθήνα δε δυσκολεύτηκε να βάλει στο κλίμα τον κόσμο που δεν σταμάτησε να χορεύει και να τραγουδάει μαζί τους τα αγαπημένα τους κομμάτια από το ντεμπούτο άλμπουμ τους Alarm.

Για τους Wish Upon Α Star δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα όσοι έχετε βρεθεί σε live τους ξέρετε τι να συμβαίνει. Το σετ τους περιείχε παλιά και νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια που έδωσαν μια γεύση για το τι να περιμένουμε από την επόμενη δουλειά τους που απ’ ότι καταλάβαμε βρίσκεται στα σκαριά

Το κλείσιμο της δεύτερης μέρας είχαν αναλάβει οι VIC. Μπλέκοντας με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν γκάιντες, κλαρίνα, ντιτζεριντού με post rock και ψυχεδελικούς ήχους, η μπάντα από το Γιάννενα μας έκανε να καταλάβουμε γιατί οι συναυλίες τους είναι sold out. Σίγουρα από τις καλύτερες εμφανίσεις του φεστιβάλ και ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει το διήμερο.

Η αρχή, λοιπόν, έγινε και ελπίζουμε να δούμε και του χρόνου το Under the Sun Festival στην ίδια τοποθεσία, με την ίδια καλή οργάνωση και άλλες τόσες μπάντες της Ελληνικής μουσικής σκηνής!

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικοί μας άνθρωποι οι Calexico Όλες οι μεγάλες συναυλίες του καλοκαιριού Ο φεστιβαλικός «χάρτης» του καλοκαιριού
Keywords
Τυχαία Θέματα