Πολύ κακό για το τίποτα;

19:50 1/9/2017 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ queens-villains.jpg Δέκα σκέψεις για το νέο album των Queens of The Stone Age | (AP Photo/Leo Correa) 01.09.2017, 19:45 | Ετικέτες: Queens of the Stone Age, δίσκος, βίντεο, rock, stoner Συντάκτης: efsyn.gr Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Η αλήθεια είναι ότι ο Josh Jomme μας είχε προειδοποιήσει. Τόσο κατά την προώθηση

του «Villains» όσο και με την εν γένει πορεία του στη μουσική βιομηχανία. Πάντα «ψάχνεται» για κάτι διαφορετικό, πάντα πειραματίζεται.

Το πείραμα δεν χρειάζεται να είναι πάντα πετυχημένο, αλλά οι Queens of The Stone Age κατάφεραν να μας βάλουν στην... πρίζα, με τους μισούς να ωρύονται για τη συμμετοχή του Mark Ronson στο νέο πόνημα και τους άλλους μισούς να οραματίζονται μία επιστροφή στις θρυλικές ημέρες του «Songs for the Deaf» και του «Lullabies to Paralyze».

Προτού γράψουμε το δικό μας «δεκάλογο» για το «Villains» να σημειώσουμε το εξής: Εμείς (οι τριγύρω στα 35 δηλαδή) είχαμε την τύχη να ακολουθήσουμε τους Queens of The Stone Age από τη γέννησή τους (ως λάτρεις των Kyuss φυσικά) έως την πορεία τους προς την κορυφή. Δεν τους «βρήκαμε» ήδη ως μύθους, όπως τους Led Zeppelin, τους Black Sabbath και άλλους πολλούς. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε «οπαδοί» με τα όλα μας. Που θέλω να καταλήξω; Ότι είμαστε σκληροί με την κριτική μας, αλλά πάντα σε κάθε δίσκο τους θα βρίσκουμε εκείνα τα στοιχεία που μας συναρπάζουν. Κάποιες καλές κιθάρες, ένα groove, τη φωνή του Josh, τις σκοτεινές στιγμές που θυμίζουν το παρελθόν.

Ας πάμε στο δια ταύτα, γιατί ήδη γράψαμε πολλά:

Ας το παραδεχτούμε, το «Villains» είναι μάλλον φτωχό σε ιδέες (σε σύγκριση με τα όσα έχουμε συνηθίσει) και δεν συγκαταλέγεται στις καλύτερες στιγμές των QOTSA. Σίγουρα, ωστόσο δεν αποτελεί «σκουπίδι». Είναι ένας «γυαλισμένος» rock δίσκος.Ο Mark Ronson δεν είναι ο διάβολος επί γης. Έφερε σίγουρα μία πιο «ηλεκτρονική» αντίληψη, αλλά το album παραμένει η προσωπική ματιά του Josh Homme και δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι οι QOTSA θα παίξουν... disco.Ο ηγέτης της μπάντας είχε ενημερώσει εδώ και καιρό ότι «θέλει να χορέψει», οπότε δεν μας έκρυψε και κάτι...Σίγουρα δεν πρόκειται για επιτηδευμένη εμπορική στροφή. Δε νομίζω ότι το album αυτό θα τους προσφέρει περισσότερες πωλήσεις ή θα τους δώσει πρόσβαση σε ένα πιο mainstream ακροατήριοΟι QOTSA έχουν πάψει εδώ και πολλά χρόνια να είναι desert/stoner rock. Μάλλον δεν ήταν ποτέ, αλλιώς θα λέγονταν... Kyuss.Κανένας δίσκος των Queens δεν μοιάζει με τον προηγούμενο και σίγουρα όχι με τον επόμενοΥπάρχουν στιγμές μέσα στο album που επιβεβαιώνουν αυτό που υποπτευόμαστε: Ο Josh Homme όποτε θέλει μπορεί να γράψει μία εκπληκτική σύνθεση ή να μας ταξιδέψει για λίγο σε παλαιότερες ημέρες δόξας. Απλά δεν τον.. ενδιαφέρει ή γουστάρει να μας κάνει πλάκαΗ φωνή του Homme βελτιώνεται συνεχώς. Αξίζει ένα ακόμη credit γιατί την έχει δουλέψει πολύ και έχει κάνει τις φωνητικές του αρμονίες αναπόσπαστο στοιχείο της μουσικής του.Κορυφαίες στιγμές είναι τα «Villains of Circumstance» και «Un-Reborn Again»Ας το ακούσουμε ξανά και ξανά. Ποτέ δεν ξέρεις...

Κι ένα τελευταίο: Η μουσική είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό να μην το ξεχνάμε.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Queens of The Stone Age έχουν το πιο ξεκαρδιστικό promotion Ένα βίντεο γεμάτο... ψέματα
Keywords
Τυχαία Θέματα