Ποιος είν' τρελλός από έρωτα

10:58 6/3/2018 - Πηγή: efsyn
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Ποιος είν' τρελλός από έρωτα - Φλέρυ Νταντωνάκη Video of Ποιος είν' τρελλός από έρωτα - Φλέρυ Νταντωνάκη 06.03.2018, 09:53

Μελοποίηση του ποιήματος του Γιώργου Σαραντάρη από τον Μάνο Χατζιδάκι στο πλαίσιο του δίσκου του «Ο Μεγάλος Ερωτικός» (1972), σε ερμηνεία της Φλέρυς Νταντωνάκη.

Γράφει ο συνθέτης, τον Νοέμβριο του 1987, για αυτό το έργο του: «Στον "Μεγάλο Ερωτικό" είχα κοινό θέμα, με διαφορετικές εποχές Ποίησης και διαφορετικές, σχεδόν αντίθετες, πλευρές τού "περί έρωτος" θέματος. Έπρεπε να δημιουργήσω μια ενότητα ύφους και ήχου κι ακόμη να μη θυμίζει απλοϊκά ερωτικά τραγουδάκια, αλλά μια μουσική πραγματεία -ας μου επιτραπεί η λέξη-περί Έρωτος. Πιστεύω πως η πρόθεσή μου πραγματοποιήθηκε. Το έργο με χαρακτηρίζει.

»Μα οι καιροί και τότε και τώρα περισσότερο, προβληματικοί και η κατανόηση ενός απλού μα δύσκολου μουσικού εγχειρήματος σχεδόν αδύνατη. Συνεπώς το έργο παραμένει ένα εξαίσιο μάθημα "περί Έρωτος", γι' αυτούς που έχουν από τη φύση τους την απαραίτητη ευαισθησία και προετοιμασία. Για τους αληθινά νέους».

Δώρα Σελλά

Keywords
Τυχαία Θέματα