Πενήντα χρόνια μετά, ακόμη μία κορυφή για τους Beatles

17:21 14/10/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ beatles-peppers-.jpg Το Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band αναδείχθηκε το πιο δημοφιλές βρετανικό album όλων των εποχών | AP Photo 14.10.2018, 16:47 | Ετικέτες: Beatles, rock, δίσκος Συντάκτης: efsyn.gr

Άλλαξαν την ιστορία της μουσικής για πάντα και ακόμη και σήμερα, πενήντα περίπου

χρόνια μετά τη διάλυσή τους συνεχίζουν να «καθορίζουν» τον χώρο της rock και της pop. Είναι οι Beatles, φυσικά, η φανταστική τετράδα από το Λίβερπουλ που συνεχίζει να μαζέψει διακρίσεις.

Όχι ότι οι John Lennon, Paul MacCartney, George Harrison και Ringo Star χρειάζονται πολλά παραπάνω για να περάσουν στην αιωνιότητα, όμως, το θρυλικό συγκρότημα συνεχίζει να μαζεύει διακρίσεις.

Το Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ανακηρύχθηκε ως το πιο δημοφιλές album όλων των εποχών στη Βρετανία.

Ο οργανισμός που παρακολουθεί τα βρετανικά τσαρτ από το 1969, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα στοιχεία από πωλήσεις, διαδικτυακά κατεβάσματα και streaming και συμπέρανε ότι το αριστουργηματικό όγδοο album των «σκαθαριών» κατακτά την πρώτη θέση τις προτιμήσεις των Βρετανών νικώντας την... Adele, τους Oasis και τους Pink Floyd.

Αναλυτικά η πρώτη πεντάδα:

The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club BandAdele - 21Oasis - (What’s the Story) Morning Glory?Pink Floyd - The Dark Side of the MoonMichael Jackson – Thriller

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα βινύλια που «ξεπούλησαν» στο πρώτο μισό του 2018 Revolution
Keywords
Τυχαία Θέματα