Οι τελευταίες ημέρες του Jeff Buckley

18:42 18/5/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ jeff-buckley-video.png Συμπληρώνονται εικοσιένα χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του ταλαντούχου μουσικού 18.05.2018, 16:52 | Ετικέτες: rock, θάνατος, βιβλία Συντάκτης: efsyn.gr

Στις 29 Μάη συμπληρώνονται 21 χρόνια από την απώλεια μίας καταπληκτικής φωνής και ενός αστείρευτου ταλέντου. Ο Jeff Buckley έφυγε από τη ζωή μόλις στα 30 του χρόνια, ενώ ο θάνατός του προκάλεσε πολλά ερωτήματα.

Ο Buckley, γιος του μεγάλου Tim Buckley, εξαφανίστηκε στις 29 Μάη του 1997 όταν πήγε για κολύμπι

στον ποταμό Μισισίπι, ενώ το πτώμα του εντοπίστηκε τρεις ημέρες αργότερα.

Τώρα ο τότε ατζέντης του Ντέιβ Λόρι αποκαλύπτει μερικές άγνωστες πτυχές της ζωής του ταλαντούχου, αλλά «σκοτεινού» μουσικού, ρίχνοντας φως στις τελευταίες του ημέρες.

Ο Λόρι έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο Jeff Buckley: From Hallelujah To The Last Goodbye, το οποίο κυκλοφορεί στις 29 Μάη και σε αυτό περιγράφει την εμπειρία του ως μάνατζερ του Buckley.

Μιλώντα στο NPR ανέφερε ότι τις δύο εβδομάδες προτού χάσει τη ζωή του ο Jeff Buckley είχε περίεργη συμπεριφορά. «Προσπαθούσε να αγοράσει ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο που δεν ήταν προς πώληση. Προσπάθησε, ακόμη, να ζητήσει δουλειά ως εκτροφέας πεταλούδων στον ζωολογικό κήπο του Μέμφις, ενώ έκανε και πρόταση γάμου στην τότε φιλενάδα του». Σύμφωνα με τον Λόρι οι πράξεις του ήταν αρκετά περίεργες και δεν είχαν σχέση με την εν γένει συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του.

Μιλώντας για την ημέρα που έμαθε για το μοιραίο ο Λόρι αναφέρει «Ήταν 5.58 το πρωί δεν θα ξεχάσω ποτέ την άωρα. Ήμουν στο Δουβλίνο και στο Μέμφις ήταν μεσάνυχτα. Πάγωσα, νόμιζα ότι έβλεπα όνειρο. Το τηλέφωνο μου έπεσε από τα χέρια. Δεν μπορούσα να αισθανθώ τίποτα».

Ο μάνατζερ επέστρεψε στο Μέμφις και πήγε στο ποτάμι προτού βρεθεί το πτώμα του Buckley. Δηλώνει ότι πέρασε τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά κλαίγοντας και στη συνέχεια άρχισε να... πετάει πέτρες προς το νερό.

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστιο ταλέντο, τραγικές ιστορίες Ο Jeff Buckley με τα δικά του λόγια Η pop μουσική είναι πλέον πιο «θλιμμένη»
Keywords
Τυχαία Θέματα