Οι μεγάλοι νικητές των φετινών Γκράμι

10:55 11/2/2019 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ musgraves.jpg H Kacey Musgraves | Photo by Matt Sayles/Invision/AP 11.02.2019, 09:16 | Ετικέτες: τραγουδιστές, Grammy Συντάκτης: efsyn.gr

Με οικοδέσποινα την Alicia Keys στην 61η απονομή των βραβείων Grammy κυριάρχησαν οι γυναικίες εμφανίσεις, όπως αυτές της H.E.R. και της Lady Gaga, η οποία μαζί με την Kacey Musgraves και τον Childish Gambino μπορούμε

να πούμε ότι ήταν φέτος οι μεγάλη νικητές.

Ο τελευταίος κέρδισε με το «This is America» απέσπασε τα βραβεία για τον καλύτερο δίσκο και το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς, ενώ η Musgraves συγκέντρωσε τέσσερα χάρη στο άλμπουμ της «Golden Hour». Ανάμεσα σε αυτά τα βραβεία για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς και το καλύτερο κάντρι άλμπουμ.

«Το ότι κέρδισε δεν κάνει το άλμπουμ μου καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία αυτή», δήλωσε ταπεινά η ίδια. Νωρίτερα ερμήνευσε το «Rainbow», ενώ μοιράστηκε τη σκηνή με την Dolly Parton.

Lady Gaga | Photo by Matt Sayles/Invision/AP

H Lady Gaga απέσπασε τρία βραβεία, μεταξύ αυτών αυτά για την καλύτερη ποπ ερμηνεία με το «Joanne» και το καλύτερο ποπ ντουέτο με τον Bradley Cooper για το «Shallow», ενώ ο ηθοποίος πήρε το βραβείο μουσικής για την ταινία του «Ένα Αστέρι Γεννιέται».

Ήταν επίσης μία σημαντική βραδιά για τη ραπ. Καλύτερο άλμπουμ στο είδος αναδείχθηκε το «Invasion of Privacy» της συγκινημένης και «νευρικής», όπως μας είπε η ίδια, Cardi B, και καλύτερο τραγούδι το «God's Plan» του Drake.

Το βραβείο για το καλύτερο R&B δίσκο απέσπασε η 21χρονη ταλαντούχα H.E.R., ενώ καλύτερη νέα καλλιτέχνης η Βρετανίδα τραγουδίστρια Dua Lipa σε μία «δύσκολη» κατηγορία.

Drake | Photo by Matt Sayles/Invision/AP

Στα χάι λάιτ της τελετής που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες (!) η έναρξη με την Michelle Obama να βγαίνει στη σκηνή μαζί με τις κυρίες Lady Gaga, Jennifer Lopez και Jada Pinket Smith. Εμείς ξεχωρίζουμε το γεγονός ότι χθες η Laurie Anderson κέρδισε το πρώτο της Grammy για το άλμπουμ της Landfall με τους Kronos Quartet, μετά από τέσσερις υποψηφιότητες, η πρώτη από τις οποίες ήταν το 1984.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μετά από το αφιέρωμα σε όλους τους καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας που «έφυγαν» από τη ζωή το 2018, τα Grammy απέτισαν φόρο τιμής στη μεγάλη Aretha Franklin. Οι τραγουδίστριες Fantasia Barrino, Andra Day και Yolanda Adans ερμήνευσαν το «(You Make Me Feel Like) A Natural Woman».

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξάσφαιρος Μπρούνο
Keywords
Τυχαία Θέματα