Οι Black Angels είναι η πιο ταξιδιάρικη μπάντα την ημερών μας

13:38 9/9/2017 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ blackangels-live-630.jpg Η συναυλιακή σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο | Φωτογραφίες/Χριστίνα Αλώση 09.09.2017, 12:55 | Ετικέτες: rock, ψυχεδέλεια, συναυλίες Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Ήταν η τρίτη φορά που παρακολουθούσα live τους Black Angels. Οι δύο προηγούμενες ήταν σε ανοιχτό χώρο και, παρά το γεγονός ότι η

απόδοσή τους ήταν εξαιρετική, αισθανόμουν πώς πρέπει να τους δω σε κλειστό χώρο γιατί εκεί θα μπορούν να αποδώσουν τη δυναμική τους ψυχεδέλεια πολύ καλύτερα.

Όπως και έγινε. Όσοι βρεθήκαμε την Πέμπτη στο (πολύ γεμάτο) Piraeus 117 Academy, απολαύσαμε την καλύτερη ψυχεδελική μπάντα της εποχής μας. Μία μπάντα που ταξιδεύει, αλλά «τα χώνει» κιόλας.

Τη βραδιά άνοιξαν οι Holy Monitor, οι οποίοι ηχητικά ήταν η κατάλληλη μπάντα. Είναι μια ελληνική μπάντα που έχει ακουστεί αρκετά, με πολλές εμφανίσεις στο ενεργητικό της και συμμετοχές σε αρκετά φεστιβάλ. Από όσες φορές τους έχω ακούσει ήταν η καλύτερη, με καλή διάθεση και σοβαρή προσπάθεια να ζεστάνουν το κενό. Λίγο μονοδιάστατοι στη μουσική τους, αλλά αυτό που παίζουν το παίζουν καλά. Δεν ενθουσίασαν απαραίτητα, αλλά είναι σίγουρα μία από τις ανερχόμενες μπάντες της ελληνικής σκηνής και αξίζουν τη στήριξή μας.

Φωτογραφίες/Χριστίνα Αλώση

Και μετά ήρθε η σειρά των Black Angels. Οπλισμένοι με έναν εξαιρετικό νέο δίσκο (υποψηφιότητα για κυκλοφορία της χρονιάς αν με ρωτάτε) και με μία ζηλευτή δισκογραφία, μας... έπιασαν από το λαιμό και, έχοντας εξαιρετική διάθεση και απόδοση, μας κράτησαν σφιχτά για μιάμιση περίπου ώρα (αν και μπορούν και θα πρέπει να παίζουν παραπάνω).

Ξεκινώντας με το εντυπωσιακό «Currency» και ακολουθώντας με το παλαιότερο «Bad Vibrations» οι Τεξανοί γέμισαν τον χώρο με ψυχεδέλεια. Στη δημιουργία αυτής της επιβλητικής ατμόσφαιρας συνέβαλαν ο πολύ καλός ήχος (με ελάχιστα μικροπροβλήματα στην αρχή) και τα... χαοτικά βίντεο που έπαιζαν πίσω από τη μπάντα.

Φωτογραφίες/Χριστίνα Αλώση

Απλά λιτά και απέριττα θα λέγαμε, χωρίς λόγια ανάμεσα στα κομμάτια, χωρίς αποθεώσεις και φλυαρίες. «Hello we are the Black Angels from Austin, Texas» είπε στην αρχή ο Maas και... αυτά.

Με ένα setlist βασισμένο στο «Death Song», αλλά χωρίς να ξεχνούν το υπέροχο παρελθόν τους οι Black Angels παρέδωσαν συναυλιακά μαθήματα. Και φυσικά το κοινό ανταπέδωσε, παρακολουθώντας καθηλωμένο μία σπουδαία μπάντα.

Φωτογραφίες/Χριστίνα Αλώση

«I Hear Colours» (Indigo Meadow), The Sniper At The Gates of Heaven (Passover), Entrance Song (Phosphene Dream), «Half Believing» (Death Song) και άλλα πολλά ακούσαμε από τη μπάντα του Alex Maas, ο οποίος μας ευχαρίστησε για τη στήριξη και την παρουσία μας.

Κορυφαίες στιγμές, εκτός από το «Currency» τα «Comanche Moon» και «Life Song» και, φυσικά το ανυπέρβλητο «Young Men Dead» με το οποίο οι Black Angels έκλεισαν τη βραδιά και μας αποχαιρέτισαν.

Σίγουρα δεν θα αργήσουμε να τους δούμε ξανά στη χώρα μας, καθώς έχουν μεγάλο ρεύμα και το αξίζουν, βέβαια.

Φωτογραφίες/Χριστίνα Αλώση

Η συναυλιακή σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και έχουμε να αναμένουμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί το Ziria Music Festival είναι το καλύτερο ελληνικό φεστιβάλ Πολύ κακό για το τίποτα; Οι Black Angels οδεύουν προς την αποθέωση;
Keywords
Τυχαία Θέματα