Ντεσιμπέλ εναντίον ακροδεξιάς

19:08 27/5/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ nazi-raus-1.jpg Μπάσο ενάντια στο μίσος: Πρωτότυπη μουσική διαμαρτυρία στη Γερμανία που υπερκάλυψε τις ακροδεξιές φωνές | AP Photo 27.05.2018, 19:07 | Ετικέτες: ηλεκτρονική μουσική, συναυλίες Συντάκτης: efsyn.gr

Περίεργη ήταν η σημερινή ημέρα για το Βερολίνο, καθώς η πόλη γέμισε από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.

Οι ακροδεξιοί του AfD επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αντιμεταναστευτική φιέστα και οι αντιφασίστες ακτιβιστές έδωσαν τη δική τους απάντηση. Φυσικά, η μουσική είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ομάδα «Reclaim Club Culture», στην οποία συμμετέχουν 120 κλαμπ, διοργανωτές, φεστιβάλ, ντι τζέι και καλλιτέχνες είχε προαναγγείλει ένα φρενήρες πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής σε όλη σχεδόν την πόλη με στόχο να καλυφθούν τα ακροδεξιά συνθήματα και οι ομιλίες των ηγετών του AfD. Κάτι που κατάφεραν με τρόπο μοναδικό.

"Bassing away" the AfD

More than 120 #Berlin clubs, theatres and culture groups are hosting a dance party to protest an #AfD rally on Sunday. @Stoppt_den_Hass @ReclaimYourClub pic.twitter.com/SfQ5O8x84w

— DW | Politics (@dw_politics) 24 Μαΐου 2018

«Θα κάνουμε τα πάντα την Κυριακή, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε πολύ μεγάλες ποσότητες ηχείων και πολλά ντεσιμπέλ γεμάτα μπάσο. Σκοπεύουμε να διαδηλώσουμε μαζί με χιλιάδες ανθρώπους και να αντιμετωπίσουμε τους Ναζί του AfD και τους υποστηρικτές τους».

AP Photo

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν συνολικά αντιφασιστικές δράσεις σε 13 σημεία της γερμανικής πρωτεύουσας με κεντρικά συνθήματα «Η ναζιστική προπαγάνδα δεν είναι δικαίωμα» και «Όλο το Βερολίνο είναι εναντίον του AfD».

Und so treffen sich dann alle...@Tagesspiegel #B2705 pic.twitter.com/Qwd8djGcW6

— Helena Piontek (@fraupiontek) 27 Μαΐου 2018

Πολύχρωμες δράσεις με ντι τζέι να παίζουν πάνω σε πλοία στον ποταμό Σπρέε, ενώ τεράστια ηχεία σε δρόμους και μαγαζιά κάλυψαν τις ομιλίες και τις φωνές των συγκεντρωμένων ακροδεξιών.

«Μπάσο ενάντια στο μίσος» το όνομα της καμπάνιας και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα κινήματα «έσβησαν» το ακροδεξιό παραλήρημα
Keywords
Τυχαία Θέματα