Με βαριές κιθάρες και διάθεση εκρηκτική

20:40 17/8/2018 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ stoner-argy.jpg Η ελληνική stoner σκηνή ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για το Street Mode Festival | EUROKINISSI 17.08.2018, 18:04 | Ετικέτες: φεστιβάλ, stoner, Nightstalker, Street Mode Festival Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Τα... εγγόνια των Black Sabbath,

των Hawkwind και των Motörhead, τα παιδιά των Kyuss και των Queens of the Stone Age έχουν μεγαλώσει αρκετά, δημιουργούν βαριά μουσική και βάζουν το δικό τους στίγμα στον σκληρό ήχο εντός και εκτός Ελλάδας.

Είναι η stoner σκηνή της χώρας μας, η οποία έχει σχεδόν γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια με σχήματα που έχουν διεθνή αναγνώριση, παίζουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και, φυσικά, κυριαρχούν στους ελληνικούς συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ.

Το φετινό καλοκαίρι, άλλωστε, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το καλοκαίρι της ελληνικής stoner σκηνής, καθώς τα πιο προβεβλημένα σχήματα (και όχι μόνο) κυριάρχησαν στα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Με αφορμή την εμφάνιση αρκετών από αυτά τα σχήματα στο τελευταίο χρονικά μεγάλο φεστιβάλ του καλοκαιριού, το Street Mode Festival της Θεσσαλονίκης, η efsyn city κάνει ένα μίνι αφιέρωμα στις μπάντες του σκληρού ήχου.

Nightstalker

EUROKINISSI

Δικαιωματικά οφείλουμε να ξεκινήσουμε από τον Argy και την παρέα του, καθώς οι Nightstalker ήταν οι πρώτοι, εδώ περισσότερα από είκοσι χρόνια, που πήραν... μυρωδιά την επερχόμενη δεύτερη επανάσταση της σκληρής μουσικής με τις βαριές και ασήκωτες κιθάρες και το απαραίτητο rock 'n' roll groove. Με έναν frontman που είναι πλέον ο «σαμάνος» της stoner σκηνής και εξαιρετικές κυκλοφορίες οι Nightstalker ανήκουν πλέον στο κλειστό κλαμπ με τις πιο ιστορικές μπάντες της underground ελληνικής σκηνής.

VIC (Villagers of Ioannina City)

Η μπάντα από τα Γιάννενα αποτελεί ένα πραγματικό συναυλιακό φαινόμενο τα τελευταία αρκετά χρόνια. Ήταν εκείνοι που τόλμησαν να συνδυάσουν τα heavy rock ακούσματά τους με το κλαρίνο και τα στοιχεία της ηπειρώτικής παράδοσης και το εγχείρημα αποδείχθηκε πλήρως πετυχημένο. Αμέτρητα sold out και εμφανίσεις με το κοινό σε κατάσταση... πανζουρλισμού. Δεν υπάρχουν πολλές μπάντες αυτή τη στιγμή στον σκληρό ήχο που μπορούν να συνδυάσουν τόσο διαφορετικά ακροατήρια.

Planet of Zeus

Η τετραμελής heavy παρέα από την Αθήνα έχει δώσει τα δικά της διαπιστευτήρια εδώ και δεκαοκτώ περίπου χρόνια με τέσσερις πολύ δυνατές κυκλοφορίες και τη φήμη μίας εξαιρετικής live μπάντας, την οποία φροντίζουν να επιβεβαιώνουν κάθε φορά. Από τις πρώτες μπάντες της γενιάς του... 21ου αιώνα που γνώρισαν την καταξίωση εκτός συνόρων με περιοδείες σε Ευρώπη και ΗΠΑ και συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ. '

1000mods

Το νέο μεγάλο όνομα της stoner σκηνής έρχεται από το... Χιλιομόδι Κορινθίας, με ένα όνομα που αποτελεί εξαιρετικό λογοπαίγνιο του τόπου καταγωγής τους, αλλά και ήχο μπετον αρμέ. Οι 1000mods έχουν τρεις εξαιρετικές full length κυκλοφορίες, όλες μέσα στην εποχή της κρίσης, έχουν γράψει χιλιόμετρα σε stages εντός και εκτός Ελλάδας και αποδεικνύουν ότι η σκληρή δουλειά μπορεί να προσφέρει τη μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Puta volcano

Η δυναμική τετράδα των Puta Volcano παίζει μουσική με τρόπο... διαφορετικό από την υπόλοιπη stoner σκηνή. Τα riffs και το rhythm section παραμένουν βαριά, όμως το μουσικό τους ύφος έχει αποκτήσει και άλλα πιο alternative και ψυχεδελικά (ακόμη και grundge) στοιχεία. Είναι μπάντα που ψάχνει περισσότερο τον ήχο της, διαθέτει μια πολύ δυναμική τραγουδίστρια και σίγουρα αποτελεί το σχήμα από το οποίο περιμένουμε ακόμη καλύτερη εξέλιξη στο μέλλον.

Deaf Radio

Το album τους “Alarm” έσκασε σαν... βόμβα το 2017 στην ελληνική εναλλακτική σκηνή. Ήχος σκληρός, αλλά και πιο «λουστραρισμένος», ενδιαφέρουσες συνθέσεις και εξαιρετικές ζωντανές εμφανίσεις. Είναι κοινό μυστικό πως όλοι περιμένουν το επόμενο βήμα των Deaf Radio.

Naxatras

Σίγουρα η πιο ψυχεδελική μπάντα της συγκεκριμένης «παρέας» με συνθέσεις ατελείωτες και έναν καινούργιο δίσκο που αποτελεί ίσως την κορυφαία στιγμή τους. Οι Naxatras θα παίζουν... εντός έδρας και αναμένεται να μας ταξιδέψουν με νότες, αλλά και εικόνες.

Beggars

Η τελευταία μπάντα που μας απασχολεί σε αυτό το μίνι αφιέρωμα είναι οι Beggars, οι οποίοι ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη με ολοκαίνουργιο album, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πριν από μερικές ημέρες. Με περίπου δέκα χρόνια εμπειρίας στη heavy rock σκηνή οι Beggars έχουν αποδείξει ότι οι live εμφανίσεις τους αποτελούν σημείο αναφοράς.

Και φυσικά αυτές είναι μόνο οι ελληνικές stoner μπάντες που συμμετέχουν στο φετινό Street Mode, καθώς θα υπάρχουν και... καλεσμένοι από το εξωτερικό όπως οι Kalamata, Lionize, Monkey 3, Roadkillsoda, Samsara Blues Experiment, Stoned Jesus, Yawning Man

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Street Mode Festival ΕΔΩ.

Μάθετε όλες τις τελευταίες πληροφορίες ΕΔΩ.

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Street Mode: Πάνω από 100 συναυλίες σε τέσσερις ημέρες Ο φεστιβαλικός «χάρτης» του καλοκαιριού «Το internet είναι αναγκαίο κακό και ταυτόχρονα όπλο»
Keywords
Τυχαία Θέματα