Κυκλοφορώντας ανάμεσα στους γρίφους
Είναι εφιαλτικό το σενάριο της συνεργασίας των κομμάτων, είπε ο πρωθυπουργός, προφανώς των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αν συμβεί, αν δηλαδή το πριμοδοτήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους και το επιτρέψουν οι αριθμοί, θα οδηγήσει το κόμμα του εκτός διακυβέρνησης και τον ίδιο ενδεχομένως σε περιπέτειες για τα τόσα σκάνδαλα που έχουν σκάσει την επταετία που διοικεί τη χώρα.
Είναι λοιπόν υποχρεωμένος να το ξορκίσει, να το δαιμονοποιήσει και για να πετύχει τον στόχο του οφείλει να τρομοκρατήσει
Πόσο πιθανό είναι να έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων της αντιπολίτευσης; Κατ’ αρχάς να πούμε ότι κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος δεν μπορεί να υπάρξει. Αρα πρέπει ή η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη, που στις δημοσκοπήσεις είναι δεύτερη σε αρκετή απόσταση από τη Ν.Δ., να τερματίσει πρώτη ή το ΠΑΣΟΚ, που στις δημοσκοπήσεις είναι τρίτο πολύ μακριά από τη Νέα Δημοκρατία και αρκετά μακριά από την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη, να κόψει το νήμα πριν από τους ανταγωνιστές του. Πόσο πιθανό είναι να πάρει την πρωτιά η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη. Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας το πιστεύει. Θέλει το ποσοστό του κόμματός του να είναι γύρω στο 20% και να διεκδικήσει τη νίκη στις δεύτερες εκλογές. Συνεπώς το σενάριο για κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να ευδοκιμήσει μετά τις δεύτερες εκλογές. Με ποιους θα ήθελε ο κ. Τσίπρας να συνομιλήσει; Δεν το αποκάλυψε. Είπε τη συνήθη κοινοτοπία ότι η συζήτηση θα γίνει στη βάση του προγράμματός μας. Ωστόσο δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι θα το επιχειρήσει με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα υπάρξει άλλος πρόθυμος σχηματισμός, αν κρίνουμε από τις θέσεις που έχουν για το συγκεκριμένο ζήτημα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αν αποκλείσουμε, επειδή οι ενδείξεις είναι πολλές, την περίπτωση να κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ έστω με μία ψήφο διαφορά, προκύπτει το ερώτημα: Η ηγεσία του κινήματος θα μπει στη διαδικασία διαλόγου με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη για να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας ή θα προτιμήσει να πάμε ξανά σε εκλογές και να χρεωθεί έτσι το κόστος για τη δημιουργία κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στους φιλήσυχους μικροαστούς νοικοκυραίους τους οποίους προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ μετερχόμενο όλα τα μέσα να προσελκύσει και να τους βγάλει από το καθεστώς φόβου που τους έχει βυθίσει το καθεστώς Μητσοτάκη; Στη σχετική ερώτηση στη ΔΕΘ ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ασαφής. Εσκεμμένα κατά τη γνώμη μου. Παρέπεμψε στην κρίση των πολιτών. Επί της ουσίας όμως πρέπει να αναμετρηθεί με τις απορίες που έχουν προκαλέσει η στάση του και οι δηλώσεις συνεργατών του.
-Η κοινή λογική -αν υπάρχει τέτοια- λέει ότι δεν μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον που αποκαλείς δούρειο ίππο του Μητσοτάκη και εκλεκτό της διαπλοκής, θύμα της οποίας ισχυρίζεσαι συνεχώς ότι είσαι εσύ.
-Η κοινή λογική -επιμένω, αν υπάρχει τέτοια- από την άλλη πλευρά λέει ότι άνετα μπορείς να συνεργαστείς με το κόμμα εκείνου τον οποίο κατηγορείς ότι αντέγραψε το πρόγραμμά σου σε ποσοστό 80%. Με βάση τα ποσοστά λοιπόν υπάρχει συναντίληψη σε μεγάλο βαθμό. Με ποιον πρωθυπουργό; Ή τον επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος ή άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής. Λεπτομέρειες; Κάθε άλλο. Στην πράξη θα το διαπιστώσουμε.
-Η κομματική λογική -τέτοια υπάρχει σίγουρα- λέει ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν έρθει πρώτο και, το χειρότερο, αν έρθει τρίτο, τότε θα έχουμε φαινόμενα εσωστρέφειας και συντροφικών μαχαιρωμάτων. Οι δελφίνοι θα αμφισβητήσουν τον πρόεδρο του κόμματος. Συμφέρει τον κ. Ανδρουλάκη να αφήσει αυτό το κλίμα να εδραιωθεί; Πώς μπορεί να το αποτρέψει; Μπαίνοντας στη συζήτηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και κάνοντας τα πάντα για να γίνει. Ετσι θα υποχρεώσει τους εσωκομματικούς αντιπάλους του να αναδιπλωθούν για να υπηρετήσουν αυτό που θεωρούν μείζον αγαθό, δηλαδή την πολιτική σταθερότητα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης – Μαρία Δελόγκα: Η ημέρα που την είδε και την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, η γνωριμία και ο πραγματικός λόγος που χώρισαν ενώ πήγαιναν για γάμο
- Έρχεται νέο κραχ στις παγκόσμιες αγορές; Τα σημάδια που ανησυχούν τώρα τους επενδυτές
- «Τον έριξε στο έδαφος και τον χτύπαγε» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον φονικό ξυλοδαρμό για μια ξαπλώστρα στη Βουλιαγμένη
- Νέα μάχη στα σούπερ μάρκετ: Ποιοι διεκδικούν τα 47 franchise της Μασούτης
- Νεκρός ηλικιωμένος στην πλαζ Βουλιαγμένης μετά από καβγά για μια ξαπλώστρα
- Νέα απάντηση Πατούλη για τα ιατρεία που είναι εταίρος και τις κατηγορίες για δύο δομές στη Θεσσαλονίκη
- Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου
- Μια ξαπλώστρα, ένας καβγάς και ένας νεκρός: Πώς έγινε η μοιραία συμπλοκή στη Βουλιαγμένη
- Τραγωδία στη λεωφόρο Διονύσου: Νεκρός οδηγός μετά από εκτροπή ΙΧ
- Κόνιτσα: 20 ημέρες μετά, η φωτιά στην Τραπεζίτσα τέθηκε υπό έλεγχο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις efsyn
- Οταν ο εθνάρχης Καραμανλής συζητούσε με τη CIA
- Μαργαρίτα Παπανδρέου: Οι αποχαιρετισμοί που έσπασαν καρδιές στην κηδεία της – «Ήσουν η γαλήνη στη φουρτούνα»
- Νίκος Μαζιώτης κατά Γκίλφοϊλ: «Υποκρισία να με χαρακτηρίζει τρομοκράτη η εκπρόσωπος των πραγματικών αρχιτρομοκρατών»
- Ανεβαίνουν οι πωλήσεις των καλλυντικών στα σούπερ μάρκετ – Τι δείχνουν τα στοιχεία του 2026
- Στέλιος Καζαντζίδης: «Υπάρχει» – 25 χρόνια μετά τον θάνατό του παραμένει ζωντανός
- ΠΑΣΟΚ: Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αξιωματούχων
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η μεγάλη μπίζνα του wellness – Οι υποσχέσεις και τα κενά ελέγχου
- Βριλήσσια: Προσωπικές διαφορές πίσω από τον άγριο ξυλοδαρμό του 14χρονου που νοσηλεύεται με ρήξη νεφρού
- Θάνατος 17χρονου μαθητή στη Χαλκιδική: Έρευνα του υπ. Παιδείας – «Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην οικογένεια του»
- Τροχαίο στον Διόνυσο: Νεκρός 19χρονος – Στο νοσοκομείο συνομήλικός του
- Τελευταία Νέα efsyn
- Κυκλοφορώντας ανάμεσα στους γρίφους
- Ο πραγματικός Φρανκενστάιν της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Στον καθρέφτη των δημοσκοπήσεων: Ποιος είναι πιο ωραίος;
- Διαρροή προσωπικών δεδομένων: Πυρά από ΠΑΣΟΚ, ΕΛΑΣ και Νέα Αριστερά προς την κυβέρνηση
- Φωτιά στο Λασίθι: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στον Χώνο
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η μεγάλη μπίζνα του wellness – Οι υποσχέσεις και τα κενά ελέγχου
- Βουλιαγμένη: Πώς έγινε ο καβγάς για μία ξαπλώστρα με θύμα τον 82χρονο – Συνελήφθησαν δύο άτομα
- Θάνατος 17χρονου μαθητή στη Χαλκιδική: Έρευνα του υπ. Παιδείας – «Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην οικογένεια του»
- Βριλήσσια: Προσωπικές διαφορές πίσω από τον άγριο ξυλοδαρμό του 14χρονου που νοσηλεύεται με ρήξη νεφρού
- ΠΑΣΟΚ: Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αξιωματούχων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το "ΕΛΠΙΣ" διαψεύδει παρέμβαση για αλλαγή ώρας θανάτου
- Κρίσιμες κάλπες στη Γερμανία: Μάχη Αριστεράς και CDU στο Βερολίνο – Η AfD απειλεί με νέα εκλογική ανατροπή
- Βρετανία: Σε επίπεδα ρεκόρ το ντίζελ, «φωτιά» στην πολιτική αντιπαράθεση για τα καύσιμα
- Νίκος Δένδιας: Στα τέλη του 2026 θα παράγουμε 15.000 drones τον χρόνο στα εργοστάσια του ΥΠΕΘΑ
- Στέφανος Τσιτσιπάς από... ατσάλι κράτησε ζωντανή την Ελλάδα στο Davis Cup -Ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά με τη Σλοβακία με μεγάλη ανατροπή
- Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη το Φεστιβάλ Ρυζιού στην παραλία - Το σημερινό πρόγραμμα
- Φωτιά στον Χώνο Λασιθίου - Επιχειρούν και εναέρια μέσα
- Σχέδια να μετατραπεί η Αψίδα του Θριάμβου του Τραμπ σε στρατιωτικό συγκρότημα
- Νέο κατάστημα Πλαίσιο στην Πάτρα - Πότε ανοίγει



