Η υπέροχη μουσική του Thom Yorke για τη «Suspiria»

11:22 6/9/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ york.jpg Ο Βρετανός μουσικός υπογράφει το soundtrack του πολυανόμενου ριμέικ | Photo by Grant Pollard/Invision/AP 06.09.2018, 10:38 | Ετικέτες: συνθέτες, μουσικοί, soundtrack, ταινίες Συντάκτης: efsyn.gr

Ο Luca Guadagnino, ο Ιταλός σκηνοθέτης της ταινίας «Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου» την οποία λάτρεψαν κοινό και κριτικοί, υπογράφει το ριμέικ της εμβληματικής ταινίας τρόμου

«Suspiria», που σκηνοθέτησε ο Dario Argento το 1977.

Η ταινία ήδη προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας και η Λήδα Γαλανού στην ανταπόκρισή της για την «Εφ.Συν.» διατυπώνει τις ενστάσεις της για το πώς προσέγγισε το φιλμ ο εστέτ δημιουργός.

Την ταινία δεν την έχουμε δει καθώς θα προβληθεί τον Νοέμβριο, πήραμε όμως μια πρώτη γεύση από τη μουσική της, η οποία φέρει την υπογραφή του Thom Yorke.

Το κομμάτι που δόθηκε στη δημοσιότητα, με τον τίτλο «Suspirium», είναι πανέμορφο. Ο Άγγλος μουσικός κάθεται στο πιάνο του και μας ταξιδεύει στο αισθαντικό σύμπαν του, κανοντάς μας να ανυπομονούμε να έρθει ο Οκτώβριος, οπότε και θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ.

Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο BBC, βασική πηγή έμπνευσής του ήταν η μουσική που συνέθεσε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου για το «Blade Runner».

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Love Theme [Blade Runner]
Keywords
Τυχαία Θέματα