Η Πέννυ αγαπάει και την Βίκυ Μοσχολιού και την Judy Garland

20:03 21/3/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ penny_to_koritsi_photos_2.jpg Η Πέννυ Μπαλτατζή 21.03.2018, 18:55 | Ετικέτες: μουσικοί, μουσική σκηνή Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι με την πιο γοητευτική swing και vintage αισθητική, επιστρέφει στη σκηνή του PassPort για 2 live, οπότε «αρπάξαμε» κι εμείς την ευκαιρία να τη συναντήσουμε από κοντά

και να της ζητήσουμε να μας πει ποιες είναι οι 7 αγαπημένες της τραγουδίστριες.

«Θα σας πως για αυτές στις οποίες οφείλω τη φωνή και την ερμηνεία μου», λέει. «Πόσες φορές, ακούγοντάς τις, αισθάνθηκα μουγκή… Δεν έβγαινε λέξη, ήχος. Μόνο παράλυση και η αίσθηση αυτή σαν να χάνεσαι μέσα στη μουσική». Πάμε λοιπόν.

Βίκυ Μοσχολιού
Τραγούδησε τα πιο όμορφα τραγούδια, από τους μεγαλύτερους συνθέτες. Ζαμπέτα, Χιώτη, Μούτση, Καλδάρα, Ξαρχάκο, Σπανό, Σουγιούλ, Πλέσσα, Χατζηνάσιο, Βαμβακάρη, Μαρκόπουλο, Τσιτσάνη, Μουσαφίρη. Με τέτοιο βάθος ψυχής και φωνής κι ερμηνεία που σε λυγίζει… Δεν υπάρχει τραγούδι της που να το ακούω και να μην νιώθω ότι χάνομαι. Σε βάζει η φωνή της σε μία δίνη συναισθημάτων, εικόνων, παράλυσης.

Τζένη Βάνου
Έρωτας, καψούρα, όλεθρος! Γλύκα στη φωνή που στάζει μέλι και φαρμάκι μαζί…

Μαίρη Λίντα
Νοσταλγία , ηρεμία, νάζι και παιχνίδι

Anita O’Day
Καθε φορά που τη μελετάω, θαυμάζω την ακρίβειά της σε κάθε νότα και φραζάρισμα. Υπέροχη τζαζ ερμηνεύτρια λευκή, γεμάτη εκπλήξεις και ιδιαίτερη χροιά.

Ella Fitzgerald
Με τη φωνή της αισθάνεσαι να σε χαϊδεύουν άγγελοι. Μαθαίνεις, ακούγοντάς την, ν’ αγαπάς την τζαζ μουσική.

Judy Garland
Από τις μεγαλύτερες περφόρμερ τραγουδίστριες, την έχω λατρέψει από τα πιο τρυφερά μου χρόνια. Μιούζικαλ περσόνα γεμάτη εκφράσεις που σε στέλνουν από το ένα συναίσθημα στο άλλο, σαν μπαλάκι του πινγκ πονγκ...

Etta James
Πάντα όταν έχω τις μαύρες μου τηn μελετάω, την ακούω. Με ταξιδεύει, με ψαρώνει, με γεμίζει ιδέες να τα παρατήσω όλα και να τραγουδάω μόνο μπλουζ.

Video of Πέννυ Μπαλτατζή - Το Κορίτσι - Official Video Clip

Η παράστασή της λέγεται «Ξυπνάς και είναι Κυριακή» και η Πέννυ θα παίξει παλαιότερα δικά της κομμάτια (Εξωτικό Χαρμάνι, Καλάθι, Δεκάρα, Γυφτάκι) αλλά και διασκευές (Dedication του Μ. Χατζιδάκι, Ξύπνα Αγάπη Μου του Μ. Πλέσσα, Λαϊκο τσα τσα κ.α.). Θα ακούσουμε πάντως και συνθέσεις από το επερχόμενο νέο της άλμπουμ (όπως το ολοκαίνουργιο «Το Κορίτσι» που μπορείτε να ακούσετε εδώ παραπάνω).


INFO: Σάββατο 24 και 31 Μαρτίου, PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Upstairs, Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα. Tηλ. κρατήσεων 2105222203 | Ωρα Εναρξης: 22.30. Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ (στο bar, με μπύρα ή κρασί) – 20 ευρώ (σε τραπέζι, με ποτό).
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Μάριος Λαζ Ιωαννίδης (Κιθάρες, Φωνητικά, Ενορχηστρώσεις, Live Music Production)
Στέλιος Φραγκούς (Πλήκτρα, Φωνητικά)
Κωνσταντίνος Ζέρβας (Τύμπανα, Φωνητικά )
Ηλίας Καρκαβέλιας (Ηλ. Μπάσο, Φωνητικά)

[ad-slot]

Keywords
Τυχαία Θέματα