Η ιέρεια του sex, drugs and rock ‘n’ roll

20:38 14/6/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ anita-richards.jpg Η Ανίτα Πάλενμπεργκ, μούσα των Rolling Stones και κεντρική φιγούρα των 60’ς – 70’s | Φωτογραφία αρχείου AP Photo 14.06.2017, 20:37 | Ετικέτες: Rolling Stones, rock Συντάκτης: efsyn.gr

Η Ανίτα Πάλενμπεργκ, μούσα των Rolling Stones και ηθοποιός της ταινίας Barbarella πέθανε σε ηλικία 73 ετών. Η αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Η Πάλενμπεργκ καθόρισε όσο λίγες γυναίκες το στιλ της δεκαετίας του 1960 και 1970, αλλά και τους ίδιους τους Rolling Stones.

Ήταν ίσως η πιο κεντρική γυναικεία φιγούρα στην καριέρα των Stones μαζί με την Marianne Faithful.

Η ζωή της ήταν η επιτομή του sex, drugs and rock ‘n’ roll με πολλές έντονες στιγμές, περιπέτειες, αλλά και τραγωδίες.

Ηθοποιός και μοντέλο καθόρισε όσο λίγες γυναίκες το rock ‘n’ roll στιλ των δεκαετιών του 1960 και 1970.

Η ιταλογερμανίδα στην καταγωγή Anita λειτούργησε ως μούσα, σύντροφος, αλλά και γκουρού των Brian Jones, Keith Richards και Mick Jagger.

Ήταν σύντροφος του κιθαρίστα των Rolling Stones, Brian, αλλά τον άφησε για το άλλο μέλος του συγκροτήματος, τον κιθαρίστα Keith Richards. Με τον Richards απέκτησαν τρία παιδιά, τον Μάρλον, την Άντζελα και τον Τάρα. Ο Τάρα πέθανε από πνευμονία 10 εβδομάδες μετά τη γέννησή του.

Οι Πάλενμπεργκ και Richards πάλεψαν με τον εθισμό στην ηρωίνη και απέφυγαν παρά λίγο τη φυλακή αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικά κατά τη διάρκεια επεισοδίου στο Τορόντο. Αν και το ζευγάρι τελικά χώρισε, διατήρησε στενές σχέσεις.

Το 1979 μια ακόμη μια περίεργη ιστορία ήρθε να προστεθεί στην άστατη ζωή της. Ο 17χρονος Σκοτ Καντρέλ αυτοκτόνησε πάνω στο κρεβάτι της Πάλενμπεργκ με ένα όπλο που ανήκε στον Keith Richards. Ο κιθαρίστας των Rolling Stones βρισκόταν τότε στο Παρίσι για ηχογραφήσεις. Οι κακές γλώσσες ήθελαν την Ανίτα να έχει δεσμό με το νεαρό, ο οποίος εργαζόταν ως κηπουρός στο σπίτι του Richards. Η ίδια συνελήφθη και κατηγορήθηκε πως έπαιζε με τον Καντρέλ ρώσικη ρουλέτα, ωστόσο ο θάνατος θεωρήθηκε αυτοκτονία και η υπόθεση έκλεισε.

Από τη δεκαετία του 1990 απεξαρτητοποιήθηκε από την ηρωίνη και ασχολήθηκε με την τέχνη και την κηπουρική.

Ήταν τέτοια η σημασία της μέσα στην «άγρια» παρέα των Rolling Stones που ο μύθος θέλει τον Mick Jagger να αλλάζει τις μίξεις στο Beggar’s Banquet επειδή δεν άρεσαν στην Ανίτα. Είχε, ακόμη συμμετοχή στο «Sympathy for the Devil», ενώ ένας παλιός μάνατζερ της μπάντας είχε δηλώσει ότι «Η Ανίτα είναι μια Rolling Stone».

Έπαιξε πλάι στην Τζέιν Φόντα στη θρυλική ταινία Barbarella, αλλά και στο προκλητικό φιλμ Performance παρέα με τον Mick Jagger. Μάλιστα φήμες ήθελαν την Πάλενμπεργκ να έχει ερωτικές επαφές και με τον frontman των Rolling Stones κάτι που ο ανέφερε και Richards, αλλά η ίδια δεν το παραδέχθηκε ποτέ.

Πορείες ανθρώπων από μια άλλη, περιπετειώδη εποχή…

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια «πιπεράτη» βιογραφία που δεν θα διαβάσουμε ποτέ Διάσημα εξώφυλλα παίρνουν «σάρκα και οστά»
Keywords
Τυχαία Θέματα