Γυναίκες μουσικοί εμπνέουν...

20:13 6/3/2018 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ harvey-pj-sin.jpg Με αφορμή το φεστιβάλ Let Me Know! Για την παγκόσμια ημέρα Γυναίκας ζητήσαμε από την Dusk και τις Someone Who Isn't Me να μας μιλήσουμε για πέντε γυναίκες που διέπρεψαν στο χώρο και τις έχουν εμπνεύσει 06.03.2018, 17:42 | Ετικέτες: μουσικοί, φεστιβάλ, τραγουδιστές Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Είναι νέες, είναι γυναίκες και είναι μουσικοί. Και διαπρέπουν σε έναν χώρο που είχε πάντα ανοιχτές πύλες για το γυναικείο φύλο, αλλά παραμένει ανδροκρατούμενος. Με αφορμή την εμφάνισή τους στο Let Me Know Festival οι Dusk και Someone Who Isn't Me μας μιλούν για τις πέντε γυναίκες καλλιτέχνες που τις ενέπνευσαν να ασχοληθούν με το αντικείμενο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή το Let Me Know Festival πραγματοποιεί μία διαφορετική μουσική προσέγγιση. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας διοργανώνει δύο βραδιές στο Death Disco με γυναικεία σχήματα.

Με αφορμή την εμφάνισή τους η Dusk και οι Someone Who Isn't Me μας μιλούν για τις πέντε γυναίκες μουσικούς που διέπρεψαν στον χώρο και τις ενέπνευσαν να ασχοληθούν με τη μουσική.

Πρωτοκαθεδρία στην σπουδαία PJ Harvey!

Dusk

Οι δύο πρώτες που εύκολα μου έρχονται στο μυαλό είναι ασφαλώς η Pj Harvey & η Tori Amos. Η Polly για την αλητεία & τον πειραματισμό της σε ήχο & όργανα τον οποίο αφήνει σε ημιτελή κατάσταση & την Tori για το ακριβώς αντίθετο, για την αρτιότητα της. Κοινός παρονομαστής τους πάντως είναι το πάθος & η ψυχή που βγάζουν για την μουσική κ γενικότερα. Η Lisa Gerrard (Dead Can Dance) & η Loreena Mckennitt σίγουρα με "νανούρισαν" σε φαντασιακούς κόσμους παραμυθιών, σκοτεινών & μη. Τέλος, η Enya με το Carribean Blue της με ταξίδευε απο μικρή στα πιο μαγικά γαλάζια & όνειρα.

Someone Who Isn’t Me

Οι Someone Who Isn’t Me συμφώνησαν και αυτές για την PJ Harvey και μας αναφέρουν ακόμη την Kate Bush, Debbie Harry, Nina Simone, Delia Derbyshire

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Woman: Μια μουσική έκθεση για την ημέρα της Γυναίκας
Keywords
Τυχαία Θέματα