Ένα τραγούδι-θρύλος όπως δεν το έχουμε ακούσει ξανά

21:10 19/10/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ beatles-harrison.jpg Το “While My Guitar Gently Weeps” των Beatles σε τρεις διαφορετικές εκτελέσεις από τα σκαθάρια | (AP Photo/George Brich) 19.10.2018, 20:04 | Ετικέτες: Beatles, δίσκος, τραγουδιστές, μουσικοί Συντάκτης: efsyn.gr

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν από την Πέμπτη τρεις διαφορετικές εκτελέσεις του τραγουδιού που πολλοί θεωρούν ως την μεγαλύτερη συνθετική

συνεισφορά του George Harrison στους Beatles. Το ανυπέρβλητο «While My Guitar Gently Weeps» όπως δεν το έχουμε ξανακούσει.

Το τραγούδι του George Harrison που συμπεριλαμβάνεται στο σπουδαίο «White Album» είναι από τις πιο δυνατές στιγμές του ένατου album των διάσημων «σκαθαριών».

Χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα τρεις εκτελέσεις που δεν έχουν ακουστεί ξανά, ενόψει της επετείου των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του.

Η πρώτη είναι μια ακουστική βερσιόν με πολλά φωνητικά, η οποία είχε ηχογραφηθεί στο σπίτι του κιθαρίστα της μπάντες, στα πλαίσια της προετοιμασίας για τις ηχογραφήσεις. Είναι ένα από τα ντέμο που θα κυκλοφορήσουν στην επετειακή έκδοση του White Album.

Η δεύτερη εκδοχή, με την ονομασία «Acoustic Version Take 2» περιλαμβάνει μία εκτέλεση από ντέμο στην οποία ακούγεται μόνο ο Harrison με την ακουστική του κιθάρα και πλήκτρα. Η εκτέλεση αυτή είχε κυκλοφορήσει στη συλλογή Anthology το 1996.

Τέλος, υπάρχει και μία τρίτη βερσιόν, μαι νέα μίξη που θυμίζει την «κλασική» μορφή του κομματιού που τόσοι έχουν αγαπήσει.

Η επετειακή κυκλοφορία του White Album είναι προγραμματισμένη για τις 9 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει 50 ηχογραφήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν ακουστεί ξανά.

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πενήντα χρόνια μετά, ακόμη μία κορυφή για τους Beatles Revolution
Keywords
Τυχαία Θέματα