«Έφυγε» ο τραγουδιστής της σόουλ Τσαρλς Μπράντλεϊ

14:41 25/9/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ bradlei.jpg Έκανε καριέρα στα 62 | AP Photo/Ron Harris, File 25.09.2017, 13:36 Συντάκτης: efsyn.gr

Μόλις σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο Τσαρλς Μπράντλεϊ, ο σπουδαίος Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης της σόουλ, ο οποίος έγινε διάσημος σε μεγάλη ηλικία με το πρώτο του το single να κυκλοφορεί το 2002 και το άλμπουμ το 2011.

«Σας αγαπώ όλους εκεί έξω, κάνατε τα όνειρά μου πραγματικότητα. Όταν επιστρέψω, θα επανέλθω δυνατός, με την αγάπη του Θεού. Με τη

θέληση του Θεού, θα επιστρέψω σύντομα» είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα μετά την ακύρωση περιοδείας του σε ΗΠΑ, Νότια Αμερική και Ευρώπη.

Διαγνώστηκε με καρκίνο του στομάχου πέρυσι και πριν λίγο καιρό υποβλήθηκε σε θεραπεία, αφού έκανε μετάσταση στο συκώτι. «Ο Μπράντλεϊ ήταν πραγματικά ευγνώμων για όλη την αγάπη που εισέπραττε από τους θαυμαστές του και ελπίζουμε ότι το μήνυμά του για αγάπη θα συνεχίσει να μεταδίδεται» δήλωσε ο εκπρόσωπός του μετά την ανακοίνωση του θανάτου του το Σάββατο.

Όταν εμφανίζομαι στη σκηνή, προσπαθώ να δώσω σε όλους μια μικρή γεύση από την ψυχή μου. Κοιτάζω στα πρόσωπα των ανθρώπων και βλέπω σε αυτά, στοιχεία, που βλέπω στον εαυτό μου: πολύ οδύνη και πόνο. Προσπαθώ να τους χαρίσω χαρά: αυτό είναι το κύριο κίνητρό μου.

Ο Τσαρλς γεννήθηκε στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα το 1948, μεγάλωσε σε συνθήκες φτώχειας στο Μπρούκλιν, και ταξίδευε συνεχώς, επειδή έκανε διάφορες δουλειές, όπως μάγειρας σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Μέιν.

Μάλιστα, ήταν άστεγος για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ ο αδελφός του είχε δολοφονηθεί. «Σκάβω σε πολλές από τις αναμνήσεις μου» είχε πει για να προσθέσει ότι μπόρεσε να κάνει πράγματα, που φοβόταν να κάνω πριν».

Ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «No Time For Dreaming», κυκλοφόρησε όταν ο ίδιος ήταν 62 ετών. «Χρειάστηκε να περάσουν 62 χρόνια για με βρει κάποιος» δήλωσε τότε «αλλά ευχαριστώ τον Θεό. Κάποιους ανθρώπους δεν τους ανακαλύπτουν ποτέ».

Κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ με τη δισκογραφική εταιρεία Daptone Records No Time for Dreaming (2011), Victim of Love (2013) και Changes (2016).

Μεγάλες επιτυχίες του είναι τα The World (Is Going Up in Flames) και Strictly for You και εμφανιζόταν στα πιο δημοφιλή φεστιβάλ, Primavera Sound, Coachella, Lollapalooza και Glastonbury.

Ο πρώην σωσίας του Τζέιμς Μπράουν με το ψευδώνυμο «the screaming eagle of soul» είχε παρουσιάσει μεταξύ άλλων ένα αφιέρωμα στον Αμερικανό τραγουδιστή με τίτλο «Black Velvet».

Σε συνέντευξη του 2016 στο Rolling Stone, είπε ότι στην πρώτη του εμπειρία από συναυλία του Τζέιμς Μπράουν, στο θέατρο Apollo της Νέας Υόρκης το 1962, του «κόπηκε η ανάσα». «Δεν ήξερα ποιος ήταν ο Τζέιμς Μπράουν, αλλά ήθελα να τον δω» είπε.

Όταν κάλεσαν τον Τζέιμς Μπράουν στη σκηνή, δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι είχαν αυτό το μωβ και το κίτρινο φως - τα δύο αγαπημένα μου χρώματα. Και ήρθε στη σκηνή, πετώντας στο ένα πόδι και είπα. «Τι στο καλό είναι αυτό;». Και ήμουν υπνωτισμένος. Είχα απλά φύγει. Ήμουν συγκλονισμένος. Σοκαρισμένος. Είπα: "Πω πω. Θέλω να γίνω κάτι τέτοιο.

Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File

Μεταξύ των πολλών μηνυμάτων που έγραψαν καλλιτέχνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την είδηση του θανάτου το κουαρτέτο τζαζ από τον Καναδά Badbadnotgood ανέφερε

«Θα θυμόμαστε για πάντα τις εκπληκτικές εμφανίσεις μας μαζί του και τις στιγμές που με τη δύναμη και το πνεύμα του μας έκανε να κλάψουμε. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη ένας πραγματικός ήρωας».

Την ιστορία της ζωής του εξιστορεί το ντοκιμαντέρ «Charles Bradley: Soul of America» του 2012. Βίοι παράλληλοι με την Σάρον Τζόουνς η οποία, επίσης, είχε το ίδιο άδοξο τέλος.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μουσική κολεκτίβα που γοήτευσε την Τζος Στόουν «Unforgettable»... στη σκιά του πατέρα της
Keywords
Τυχαία Θέματα